De ce îi cere primarul Timişoarei bani lui Ponta

| 27 mai, 08:28

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu (PNL), i-a cerut premierului Victor Ponta să aloce bani pentru construirea unui nou stadion în oraş, cu 40.000 de locuri.

Robu şi-a motivat cererea spunând că "Timişoara este unul dintre cei mai mari contributori la bugetul statului şi că echipa ASU Poli Timişoara a promovat în Liga I”

Asfel, primarul Nicolae Robu i-a adresat, marți, o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care îi cere sprijin financiar pentru construirea unui nou stadion în oraş.

"Stimate domnule prim-ministru, după cum cunoașteți, municipiul Timișoara este unul dintre cei mai mari contributori la bugetul centralizat al statului. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, sub toate guvernările, el a fost mereu neglijat în privința alocărilor de fonduri din acest buget pentru investiții. La ora actuală, Timișoara este în plină schimbare în bine, rulând un numar important de proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă, dar și numeroase proiecte susținute din bugetul local. Unele obiective însă, nu sunt eligibile pe fonduri europene și comportă costuri peste capacitatea de susținere din bugetul local. Un astfel de obiectiv este un nou stadion", susţine Nicolae Robu în scrisoarea trimisă premierului.

Edilul Timișoarei mai arată că ASU Poli Timișoara, echipă de fotbal susținută de primărie, Consiliul Local și Consiliul Județean Timiș, a promovat în Liga I și va avea, pentru următorii ani, obiectivul de a reprezenta România în cupele europene.

"Mai fac mențiunea că un stadion modern servește și pentru găzduirea unor spectacole cultural-artistice de mare anvergură, solicitate de timișoreni, și care, cu certitudine, ar avea o largă audiență națională și internațională, mai ales că Timișoara este amplasată în mijlocul unei regiuni cu o mulțime de capitale pe o rază de circa 600 de kilometri", a mai scris Robu.

Primarul Timișoarei mai arată că municipiul ar avea nevoie de un stadion modern de 30.000 - 40.000 de locuri.

"Vă rog să aveți în vedere cele de mai sus și să includeți în Planul național de investiții pentru perioada imediat următoare finanțarea construirii unui nou stadion, cu 30.000 - 40.000 de locuri, la Timișoara. Menționez că municipiul Timișoara este dispus să-și asume o contribuție neneglijabilă, de ordinul milioanelor de euro, la investiție, de la bugetul local. Solicitarea noastră are în vedere și faptul că pentru alte orașe, cum ar fi Craiova și București, există astfel de proiecte asumate de Guvernul României, lucru pe care îl respectăm și salutăm", şi-a încheiat Robu scrisoarea.

Stadionul "Dan Păltinișanu" din Timişoara a fost construit în anul 1963. Inițial a fost proiectat cu 40.000 de locuri, dar între timp stadionul a suferit modificări, astfel că acum are peste 32.000 de locuri și instalație de nocturnă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ