De ce îl promovează Antenele pe Gușă?

| 04 oct, 2013

Pentru că, pe măsură ce lațul justiției se strânge tot mai puternic în jurul său, Voiculescu se vede din ce în ce mai singur și părăsit de aliații care îi stăteau până nu cu mult timp în urmă alături cu credință.

Zapam zilele trecute de pe un canal pe altul și, ajungând pe Antena 3, nu mi-a venit să-mi cred ochilor... Ecranul televizorului se umpluse cu figura preocupată a lui Cozmin Gușă, în timp ce vocea din fundal relata despre cum patronul de la Realitatea Media a apucat-o pe calea profesoratului.

Mă așteptam să fie și un ”catch” și reportajul să ia, dintr-o clipă într-alta, o notă defavorabilă lui Gușă. Nici vorbă însă de așa ceva. Știrea difuzată de Antena 3 s-a încheiat pe un ton la fel de favorabil lui Cozmin Gușă precum a început, cu o observație care îi legitima cariera de profesor universitar în baza expertizei pe care, chipurile, o deține în probleme de geopolitică.

Dacă reportajul în discuție ar fi fost difuzat de Realitatea, nu m-aș fi sinchisit însă să-i dau vreo importanță. Nu trece ziua fără ca trustul media pe care îl patronează să nu îi ridice osanale lui Cozmin Gușă. Dar faptul că în corul de lăudători ai lui Gușă a intrat și Antena 3 mi s-a părut o chestiune demnă de toată atenția. Iată de ce:

Antena 3 nu face nimic fără voie de la împărăție, adică de la tata Voiculescu. Chit că pe fir sunt slujbași gen Sorin Alexandrescu sau Camelia Voiculescu, politica editorială a Antenei 3 a fost dintotdeauna controlată strict de dom’ Profesor. Și, așa cum o arată și dosarul instrumentat de procurori în cazul RCS&RDS, de fiecare dată, Voiculescu a utilizat Antena 3 pentru a lovi în cei care aveau îndrăzneala să i se opună (din punctul de vedere al intereselor economice sau politice) sau, dimpotrivă, pentru a le cânta în strună celor pe care îi consideră aliați.

Ca urmare, faptul că Antena 3 difuzează un reportaj absolut pozitiv pentru Gușă despre aventura profesorală a acestuia la Universitatea Babeş-Bolyai este cât se poate de relevant, el indicând că între Gușă și Voiculescu se pune de o alianță. De ce însă tocmai acum să dorească Gușă și Voiculescu să ”își unească destinele”? Răspunsul trebuie căutat cel mai probabil în problemele pe care dom’ Profesor le are în ultima perioadă cu justiția.

Pentru că, pe măsură ce lațul justiției se strânge tot mai puternic în jurul său, Voiculescu se vede din ce în ce mai singur și părăsit de aliații care îi stăteau până nu cu mult timp în urmă alături cu credință. Antonescu, spre exemplu, care altădată stătea smirnă în fața lui, s-a lepădat ca de Satana de Voiculescu, după ce acesta a fost condamnat în dosarul ICA. ”Condamnarea oamenilor politici care sunt vinovaţi este un lucru normal. Alianţa noatră include PC, iar PC nu se rezumă la Dan Voiculescu“, a declarat Crin Antonescu cu o dezinvoltură pe care, în perioada de glorie a Antenelor, nu și-ar fi permis-o niciodată, de frică să nu fie făcut harcea-parcea de Radu Tudor și Dana Grecu. Doar că, după ce audiența și credibilitatea trustului media pe care îl patronează au luat-o în jos grație scandalului RCS&RDS, frica de represaliile de la Antena 3 a rămas doar o amintire urâtă pentru Antonescu, care nu a ezitat să îl atace pe Voiculescu.

Părăsit așadar de foștii aliați și devenit cu totul nefrecventabil pentru orice actor politic care se respectă, Voiculescu se întoarce către Gușă, un personaj cu care are în comun aceeași lipsă totală de coloană vertebrală și aceleași apucături securistice. Ce monstruozitate va ieși de aici vom vedea...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 oct, 2013
Peet
...habar n-ai pe ce lume traiesti...cum ai ajuns ziarist?...daca erai femeie intelegeam...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ