De ce nu o sancționează Blaga pe Udrea?

Deputatul PDL Elena Udrea a ținut să critice disponibilitatea premierului Victor Ponta la discuţii pe teme economice cu Partidul Democrat Liberal, spunând că acest anunț este tardiv în condițiile în care Guvernul și-a asumat deja angajamente față de FMI. Informația pare banală, doamna în cauză având dreptul la opinie și totuși...Există o miză în acest joc? Vă propun un exercițiu de imaginație.

Să presupunem că nu avem de a face cu Elena Udrea și declarațiile sale politice ci cu o șoferiță în trafic. De preferat blondă. Declarația de mai sus se traduce în trafic prin schimbarea benzii fără semnalizare. Elena Udrea comută pe mesajul PMP dar o face fără să semnalizeze, adică fără să părăsească regulamentar mesajul PDL. Dar să fim generoși.

Să presupunem că avem o blondă la volan care se grăbește. Viața e scurtă, femeile știu asta, iar Elena Udrea este de bună credință, dar o presează timpul. Din păcate nu-i așa simplu, căci șoferița noastră mai comite o infracțiune în trafic. Revine prea scurt din depășire, iarăși neregulamentar. Care este denumirea populară a acestei manevre? Elena Udrea tocmai i-a tăiat fața lui Vasile Blaga. S-a pronunțat într-o chestiune care era de competența conducerii partidului nu a sa.

Să fie iarăși o simplă greșeală? Nu prea cred, căci șoferița noastră a recidivat. Avem înregistrarea camerelor din trafic când a executat aceeași manevră anunțând apariția PMP, tăindu-i astfel fața în traficul politic și lui Tomac. Mi-e teamă că orice agent de circulație onest va fi nevoit să admită că blonda aceasta dă dovadă de agresivitate în trafic.

O femeie care face greșeli minore pe carosabil o putem înțelege, ba chiar ne amuză, în măsura în care nu sunt erori grave. Dar un șofer agresiv în trafic, care încalcă repetat și nepăsător aceleași reguli e altceva. Deja nu mai contează dacă poartă fustă sau pantaloni, dacă e femeie sau bărbat. Este un pericol public și, ca atare, de gen neutru. Explicat așa, ca la școală, sperăm să devină în sfârșit clar și pentru ”plutonierul” din intersecția liberal-democrată, cel care se presupune că ar fi trebuit să-i retragă de ceva timp carnetul de conducere ”vitezomanei” Udrea, pentru indisciplină, stil smucit și agresivitate. Sau poate nu se îndură nici de data aceasta?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ