De ce nu poate avea succes PMP

| 29 iul, 2013

Degeaba se chinuie PMP să dizloce filialele democrat-liberale pentru a recupera rapid din handicapul organizatoric pe care îl are față de restul formațiunilor împotriva cărora va candida la alegerile europarlamentare.

Reuniți într-o conferință de presă programată la sfârșitul acestei săptămâni, liderii PMP s-au întrecut în a critica actuala putere, după cum e și firesc pentru un partid de opoziție. Numai că, în loc de critici serioase și de soluții constructive, Tomac și echipa au rememorat "lovitura de stat" care ar fi fost dată de USL acum un an prin acțiunea de suspendare a președintelui Băsescu.

Astfel, Eugen Tomac a insistat asupra faptului că ar fi fost vorba de "o lovitură criminală dată statului de drept". "Credibilitatea Romaniei a fost făcută țăndari de majoritatea USL. Socialiștii au facut ce știu mai bine, să distrugă statul", a afirmat liderul PMP, reluând astfel binecunoscutele acuzații cu care susținătorii președintelui au îmuiat urechile românilor în vara anului trecut.

De altfel, la fel ca și aceștia, pe Eugen Tomac nu a părut să îl deranjeze în niciun fel lipsa completă de argumente. Întrebat în baza căror decizii juridice reiterează ideea "loviturii de stat" care ar fi avut loc în 2012, în condițiile în care argumentele prezentate au fost invocate și de Traian Basescu în fața Curții Constituționale, însă CC nu a reținut în deciziile sale o astfel de noțiune, președintele PMP a răspuns: "Faptele politice și deciziile luate de către majoritatea USL prin care în 48 de ore practic s-au schimbat primii trei oameni în stat, așa cum îi definește Constituția (...) demonstrează foarte limpede că a fost dată o lovitură de stat".

Să lansezi o nouă formațiune politică și să o faci să crească suficient în opțiunile electoratului pentru a face față onorabil unei confruntări electorale care se află la mai puțin de un an distanță este cu siguranță o misiune dificilă. Practic însă, ea devine imposibil de atins când nu ești capabil să vii cu nimic nou în fața electoratului.

Degeaba se chinuie PMP să dizloce filialele democrat-liberale pentru a recupera rapid din handicapul organizatoric pe care îl are față de restul formațiunilor împotriva cărora va candida la alegerile europarlamentare. În lipsa unei alternative serioase, PMP n-are nicio șansă să crească electoral și să performeze în luna mai a anului viitor.

Numai că o asemenea alternativă nu poate fi în niciun caz construită pe seama unor ”ciorbe reîncălzite”, cum este teza loviturii de stat, ci pornind de la proiecte concrete, constructive și orientate către viitor. Ca urmare, a concentra prima ieșire în public de la momentul la care liderii PMP au anunțat că au demarat acțiunile pentru înscrierea în registrul partidelor politice pe un asemenea subiect ”expirat” reprezintă o eroare tactică majoră, care arată lipsa de viziune strategică.

PMP dovedește astfel că reprezintă o formă fără fond, o construcție politică artificială, clădită pentru a servi drept vehicul electoral și nicidecum pentru a suplini un gol pe eșicherul politic. Dacă va continua în acest mod, PMP nu are nicio șansă de succes și riscă să moară înainte de a se naște.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 aug, 2013
Endy
Si totusi...
PMP. Dar daca poate avea succes PMP? Aveti cam multe certitudini pentru grupa mica...liga este alta, domnisoara. Suntem convinsi ca PMP va lua votantii PDL, deoarece PDL a facut pace si s-a incuscrit cu PSD, cu partidul fostilor comunisti. Deci, singurul partid real de dreapta va fi PMP. Sigur!
29 iul, 2013
veselie
tata,sunt Simona...
se dau banii la obiectiv
ne-a spus comandantul:injuri si castigi...
29 iul, 2013
tatal lui POP
lasati-mi copilul in pace....
a fost sef de grupa in toti 10 ani de facultate...
i s-a promis si lui un ban sa injure pe platforma...
el a inteles repede,s-a urcat pe un camion...
de-abia l-am dat jos
29 iul, 2013
cantautor
pmp
nu sunt fan noul partid,inca....?dar imi place ca incepe sa va fie teama...
in fond,un nou partid,teoretic in democratie nu face rau...
il voteaza sau nu populatia...
dar voua nu va place democratia,doar o clamati....
hahalelelor...(licenta lingvistiva apartine unui distins USL-ist,il stiti voi..)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ