De ce sunt actualele rase de pui aşa de mari? Concluzia cercetătorilor

| 03 oct, 2014

Cercetătorii de la Universitatea Alberta din Canada au realizat un studiu pentru a vedea cum se dezvoltă rasele contemporane de pui comparativ cu rasele crescute în trecut, scrie Descoperă.ro.

Fotografia realizată de ei ilustrează perfect diferenţa de greutate între cele trei rase analizate. Toţi puii au primit exact aceeaşi hrană şi nu au fost trataţi cu antibiotice sau alte medicamente.

Rasa cea mai mare se numeşte Ross 308 şi a fost obţinută pentru a asigura o cantitate cât mai mare de carne în zona pieptului.

Singurele diferenţe dintre cele trei specii sunt cele genetice. Astfel, rasa crescută în anul 2005 este de patru ori mai mare ca rasa din anul 1957, deşi hrana primită este aceeaşi.

Noile rase, din cauză că sunt aşa de mari, au diferite probleme de sănătate. Cercetătorii au observat la aceste păsări un sistem imunitar mai slab şi diferite afecţiuni cardiace şi osoase.

Datorită noilor specii, consumul de carne de pui a crescut în ultimii ani, această carne devenind mai ieftină, mai accesibilă.

Rezultatul cercetării a fost publicat în revista Poultry Science.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ