De teama hoților, un băcăuan își urcă bicicleta la etajul IV, cu scripeți

| 19 apr, 12:25

Ajuns la capătul răbdării după ce a rămas până acum de trei ori fără bicicletă, un bărbat de 50 de ani din Bacău a găsit o modalitate originală ca să scape de hoți, scrie Realitateadebacau.net.

Sătul să tot urce cu bicicleta în spinare patru etaje, Vasile Apostol a pus la punct un sistem care să îl scutească de această corvoadă zilnică și a realizat un sistem cu scripeți pe care îl poate controla din casă.

Cu ajutorul unei şufe metalice lungi de 30 de metri poate urca și coborî bicicleta care este prinsă de peretele unei clădiri învecinate.

Astfel reușește să ridice bicicleta la câțiva metri înălțime și să țină la distanță răufăcătorii. De un an de când a montat sistemul spune că nu a mai fost nevoit să își cumpere bicicleta nouă și acum poate să își economisească banii.

„Deocamdată e a treia bicicletă pe care o pierd și am gândit sistemul antifurt în așa fel încât să nu mai ajungă băieții la ele. Până acum am pus lanțuri și lacăte, dar le-au furat cu tot cu biciclete. Tot pârjolesc prin zonă. Ca lăcustele”, spune inventivul băcăuan.

Vasile Apostol a gândit prima dată sistemul în așa fel încât să își ridice bicicleta până la geamul lui însă procedeul era destul de greoi și necesita foarte mult efort. Ca să își ușureze munca a găsit un loc sub acoperișul unei clădiri învecinate și a făcut legătura cu scripeți între clădiri.

Acum în numai câteva zeci de secunde bicicleta este urcată sau coborâtă și proprietarul ei nu mai duce nici grija hoților. Asta până când nu va da peste unul alpinist care să aibă antidot și pentru acest original antifurt.

Tag-uri: bicicleta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ