Decizia luată de Cristian Adomniţei, după ce a fost plasat în arest la domiciliu

| 14 mai, 21:07

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Cristian Adomniţei, care este co-preşedinte al filialei ieşene a Partidului Naţional Liberal (PNL) şi vicepreşedinte la nivel naţional al aceleiaşi formaţiuni, a anunţat joi seara că se va suspenda din toate funcţiile deţinute în partid.

El a făcut anunţul a două ore de când magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis ca acesta să îşi petreacă următoarele 30 de zile în arest la domiciliu, decizia fiind irevocabilă. În acest interval de timp, Cristian Adomniţei îşi va putea exercita, de acasă, atribuţiile de preşedinte al CJ Iaşi.

Citeşte şi: Cristian Adomniţei, plasat în arest la domiciliu

"Sunt şocat şi dezamăgit de decizia judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Iaşi, dar pe care o voi respecta întocmai potrivit regulilor care guvernează statul de drept. Dat fiind caracterul definitiv al deciziei, voi face publice toate documentele care au stat la baza apărărilor mele şi care urmează să fie judecate şi de opinia publică. Mă voi suspenda din funcţiile politice deţinute în cadrul PNL", declară preşedintele CJ Iaşi prin intermediul unui comunicat de presă. 

În jurul orei 18,30, după aproape 24 de ore de deliberări, judecătorii Curţii de Apel Iaşi au dispus ca preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, care se afla sub control judiciar, să fie pus sub arest la domiciliu. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul altor trei persoane anchetate în acelaşi dosar: Cristina Teodora Jinga - director executiv al Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă din cadrul CJ, Carmen Irimescu - şefa Serviciului Proiecte şi Parteneriate din CJ Iaşi şi Letiţia Popa, administrator al firmei Laser Co. 

Cristian Adomniţei este acuzat de procurorii DNA de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual într-un dosar privind nereguli referitoare la un parteneriat cu o firmă privată care a avut ca obiect promovarea judeţului Iaşi. În acelaşi dosar sunt anchetate de procurorii DNA Iaşi şi Cristina Teodora Jinga, Carmen Irimescu şi Letiţia Popa. Printre acuzaţiile aduse acestora sunt cele de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, instigare, complicitate la această infracţiune. 


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ