Decizie istorică: S-a aprobat dreptul pentru ”sex neutru” pe certificatul de naștere

| 22 oct, 18:20

O persoană intersexuală a obţinut pentru prima data în instanţă dreptul de a folosi menţiunea de ”sex neutru” în certificatul de naştere.

Potrivit publicaţiei franceze 20minutes.fr, decizia de a îi permite să folosească menţiunea de ”sex neutru” pe certificatul de naştere a fost luată de Înalta Curte din Tours, centrul Franţei, într-o decizie pronunţată pe 20 august 2015. Persoana în cauză, înregistrată la naştere ca bărbat, nu se consideră nici bărbat, nici femeie şi are vârsta de 64 de ani. Acesta a declarat: ”Simt în sfârşit că sunt recunoscut pentru ceea ce sunt”.

Magistratul a explicat în hotărâre că deşi nu se pune problema de a recunoaşte existenţa unui al treilea sex, trebuie recunoscută imposibilitatea de a atribui persoanei unul dintre cele două sexe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 oct, 06:24
sanda
Oferta-fenomen care a cuprins toata tara
Acum ai ocazia sa incepi o afacere fara riscuri, fara sa recrutezi oameni in retele, fara sefi, fara program fix, fara obligatii! Trebuie doar sa vrei sa te instruim noi gratuit si pas cu pas, cu maxima atentie, in asa fel incat tu sa stii cum sa castigi bani cat mai repede posibil! Solicita acum toate informatiile, la adresa de email :[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ