Decizie: Voucherele de vacanţă pot fi utilizate şi pentru taberele şcolare

| 10 iun, 13:53

Senatul a adoptat miercuri, în plen, o propunere legislativă de modificare a OUG 8/2009 prin care este acordată posibilitatea ca voucherele de vacanţă să fie folosite şi în taberele şcolare.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea OUG 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă a fost adoptată de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, cu 56 de voturi pentru, potrivit Agerpres.

Potrivit propunerii iniţiate de 14 parlamentari PSD, UNPR, PC, PP-DD şi independenţi, voucherele de vacanţă pot fi utilizate şi pentru copiii minori ai beneficiarilor titulari ai acestora, pentru serviciile turistice acordate de organizatorii taberelor pentru elevi şi preşcolari.

Secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, a precizat în plen că Guvernul nu susţine această iniţiativă legislativă pentru că "atacă chiar temele de bază pentru care au fost acordate aceste vouchere - creşterea veniturilor reale ale angajatului, recuperarea salariatului şi creşterea capacităţii de muncă".

"Voucherele de vacanţă se pot acorda ca servicii turistice doar prin intermediul unităţilor turistice autorizate de Autoritatea Naţională pentru Turism. Din păcate, taberele şcolare nu sunt unităţi turistice", a precizat Iliescu.

Senatorul PNL Mariana Câmpeanu a subliniat că de aceste vouchere trebuie să beneficieze întreaga familie şi a propus ca Agenţia să acrediteze şi taberele şcolare.

"Suma respectivă oricum se acordă. Că o foloseşte copilul sau că o foloseşte părintele... De ce vă interesează cum se foloseşte suma respectivă?", a spus Câmpeanu.

Propunerea legislativă va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ