Declaraţie de ultimă oră a lui Raed Arafat. De ce e în SERVICE avionul de 1 milion de euro

| 21 ian, 2014

In vreme ce doctorii aflati in avion au fost la un pas de moarte, in hangar sta un aparat de zbor performant si ultra-rapid, utilat pentru transporturi umanitare.

Raed Arafat a declarat: "Avionul nou a fost folosit in mai multe operatiuni de transplant pana acum. In acest moment, este in revizie la Aerostar Bacau pentru ca ii lipseste o piesa". Acesta a promis ca astazi va publica o lista a zborurilor efectuate de acest avion.

Este o aeronava americana, cumparata prin contributia publica a romanilor si care pana acum a fost folosita exclusiv de echipajele SMURD pentru transportul pacientilor.

Secretarul de stat Raed Arafat spunea inca din iulie anul trecut ca acest avion american va sta si la dispozitia echipelor de prelevare.

Iar in hangar sta asadar un avion medical care a costat peste 1 milion de euro si a fost cumparat din Austria, cu banii stransi de la romanii care au directionat 2 la suta din impozitul pe venit catre Fundatia Smurd.

Este inadmisibil ca oficialii din Ministerul Sanatatii stiu ca exista avionul Piper Cheyenne de generatia a III-a in hangar, iar doctorii inca folosesc 2 aparate vechi, practic "conserve zburatoare" pentru transportul organelor. Britten Norman Islander a depasit 45 de ani. Seneca are peste 20.

Iar astazi unul dintre aceste avioane a fost la un pas de a-i duce la moarte pe salvatorii care incercau sa le redea speranta unor bolnavi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ