Deficitul bugetar în primele 5 luni, cu 0,18 puncte sub cel din 2012

| 25 iun, 2013

Deficitul bugetar a fost, după primele cinci luni, de 1,05% din PIB, cu 0,15 puncte procentuale mai mic faţă de finele lunii aprilie şi cu 0,18 puncte sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, încadrându-se în limitele agreate cu organismele internaţionale şi în prognoza pentru 2013.

"Execuţia lunii mai a anului 2013 a înregistrat un excedent de 932,2 milioane lei, în principal datorită plăţii anticipate a drepturilor salariale aferente lunii aprilie, care s-au reflectat în luna precedentă", se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.

Veniturile bugetului general consolidat, de circa 81,1 miliarde lei, reprezentând 13,0 % din PIB, au fost cu 4,6% mai mari în termeni nominali faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Totodată, cheltuielile, care au cumulat 87,6 miliarde lei, reprezentând 14,1% din PIB, au avansat cu 3,4%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ