Deputaţii au respins un proiect care obliga populaţia să îşi doteze locuinţele cu stingătoare pentru incendii

| 18 feb, 14:00

Plenul Camerei Deputaţilor a respins joi un proiect de lege care prevede că persoanele fizice şi juridice sunt obligate să deţină extinctor pentru prevenirea incendiilor, potrivit Agerpres.

"Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să deţină extinctor pentru prevenirea incendiilor. În cazul persoanelor fizice cu venituri reduse, autorităţile administraţiei publice centrale şi celelalte organe centrale de specialitate, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, consiliile locale, instituţiile publice şi operatorii economici au obligaţia să doteze locuinţele persoanelor fizice cu extinctoare pentru prevenirea incendiilor", spune proiectul de lege respins de deputaţi. 

Potrivit documentului, persoanele cu venituri reduse sunt acelea care "au un venit net lunar de maximum 2.500 de lei per familie". 

Iniţiativa legislativă prevedea, de asemenea, că autorităţile administraţiei publice centrale şi celelalte organe centrale de specialitate şi operatori economici "au obligaţia să angajeze cel puţin un cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor", care să verifice dotarea persoanelor fizice şi juridice cu extinctoare. 

Prezent în plenul Camerei Deputaţilor la dezbaterea proiectului, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a afirmat că "această propunere este exagerată", pentru că "nu există niciun mecanism" prin care instituţiile statului să poată controla dacă există în casele oamenilor stingătoare de incendii. 

Proiectul a fost respins şi de Senat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ