Departamentul de Stat al SUA confirmă o posibilă vânzare a unor rachete Patriot către România

| 12 iul, 10:01

Departamentul de Stat al SUA a aprobat, marţi, o posibilă vânzare a unor sisteme antiaeriene şi antibalistice de tip Patriot către România, în valoare de aproximativ 3,9 miliarde de dolari, informează Reuters şi AFP.

"România va folosi sistemul de rachete Patriot pentru a-şi consolida apărarea naţională şi pentru a descuraja orice ameninţare regională", a declarat Departamentul de Stat al SUA. Totodată, "tranzacţia propusă va spori capacităţile defensive ale forţelor armate române în faţa unei agresiuni şi va contribui la protejarea aliaţilor din NATO care se antrenează cu regularitate pe teritoriul României".

Principalii contractori vor fi Raytheon Co şi Lockheed Martin Cor.

Posibila vânzare către România vine în urma deciziei Statelor Unite de a desfăşura temporar, marţi, sisteme antiaeriene şi antibalistice de tip Patriot în Lituania, în cadrul unui exerciţiu al NATO. Anul trecut Moscova a desfăşurat rachete de tip Iskander în enclava sa, Kaliningrad, aflată la graniţa cu Polonia şi cu Lituania.

Tag-uri: Patriot
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ