Deputatul PSD, Cristian Rizea, poate fi reţinut dar nu şi arestat

| 09 mar, 10:02

Deputatul PSD, Cristian Rizea, le-a cerut miercuri deputaţilor să nu încuviinţeze arestarea preventivă solicitată de DNA şi le-a spus acestora că este în plin proces de adopţie a fului său de doi ani şi jumătate, iar o arestare a sa ar conduce la întreruperea procesului.

UPDATE 15.40 Cristian Rizea a făcut miercuri primele declarații, după ce colegii săi au decis că politicianul poate fi reținut, dar nu și arestat. "Am încredere în justiție, în sistemul juridic din România și îmi voi dovedi nevinovăția", a spus Rizea.

Deputatul susține că "a fost un examen greu pe care trebuia să îl trec. Toate aceste lucruri sunt și există de șapte ani. Niciodată nu am fost audiat pe această speță. A existat un dosar la DNA în 2014 care s-a clasat din lipsă de probe. În 2011 am câștigat pe aceeași speță. Singura probă e denunțul unui martor care în 2011 a spus un lucru, iar după cinci ani, pentru că a avut probleme penale, și-a schimbat declarația. Și-a negociat libertatea lui cu prețul libertății altora".

 

ACTUALIZARE 14:15 Plenul Camerei Deputaților a aprobat miercuri cererea DNA pentru încuviințarea reținerii social-democratului Cristian Rizea. Încuviinţarea reţinerii preventive a fost votată cu 4 voturi peste majoritatea simplă. S-au înregistrat 141 de voturi pentru și 114 împotrivă. Cristian Rizea este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

"Printr-un vot negativ la propunerea procurorilor de arestare preventivă a mea nu mă ajutaţi pe mine, nu îl favorizaţi pe Cristian Rizea şi nici nu blocaţi justiţia, stimaţi colegi. Dimpotrivă, ancheta merge mai departe, însă c.eea ce refaceţi, doamnelor şi domnilor deputaţi, este normalitatea şi legalitatea unei anchete judiciare'', a spus Rizea, în plenul Camerei Deputaţilor.

Cristian Rizea le-a cerut colegilor deputaţi să se gândească că adopţia fiului său este în mâinile lor.

"Cu toţii ştiţi că am un copil. Ceea ce nu ştiţi, stimaţi colegi, este că acum doi ani şi jumătate, la două ore după ce acest copil s-a născut, el a fost adoptat de mine şi soţia mea. Acest demers, conform legilor din România se încheie în luna noiembrie a acestui an. Doamnelor şi domnilor deputaţi, vă las pe dumneavoastră să decideţi dacă începând de mâine voi putea sau nu să continui această procedură de adopţie alături de soţia mea şi dacă fiul meu va avea familie'', a mai spus Rizea.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat luni cererea DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului PSD Cristian Rizea.

Deputatul este acuzat de trafic de influență, spălare de bani în formă continuată și influențarea declarațiilor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ