Deputaţii din Comisia economică cer demiterea lui Negriţoiu

| 24 oct, 17:43

Comisia pentru politică economică a Camerei Deputaţilor a demarat procedura de revocare a preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu, după audierea sa. Deputatul PNL, Andreea Paul, a propus, luni, în cadrul comisiei, declanşarea procedurii parlamentare pentru demiterea lui Negriţoiu, iar preşedintele comisiei, Mihai Tudose, a precizat că "hârtiile sunt în curs".

Preşedintele Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din Camera Deputaţilor, Mihai Tudose, i-a cerut lui Mişu Negriţoiu să-şi dea demisia, transmiţându-i că este complet depăşit de situaţie şi de importanţa funcţiei.

"S-a ajuns astăzi ca toată lumea să fie nemulţumită: clienţii, firmele de asigurări, doar dumneavoastră sunteţi mulţumit se pare de ceea ce se întâmplă în domeniul asigurărilor. Nu se mai poate aşa i (...) La orice măsură pe care aţi luat-o, delay-uri (.

..) În timp ce gândeaţi, studiaţi de ani de zile această problemă, în continuare sunt nişte oameni care aşteaptă cu maşinile în service să le poată lua de acolo (...) Dacă dvs. consideraţi că aţi făcut tot ce aţi putut în domeniu, în consens cu colegii vă spun că nu e suficient. Poate vine cineva care poate mai mult şi mult mai repede. Această OUG e un dezastru. Nu faceţi decât să astupaţi o groapă, făcând alta mai mare", a declarat Mihai Tudose.

Totodată, un alt membru al comisiei i-a transmis lui Mişu Negriţoiu că ar trebui să-şi depună demisia de onoare.

"Niciodată nu am ajuns în astfel de situaţie, să fim nevoiţi să cerem demisia preşedintelui ASF. Colegial, amical, v-aş sfătui...daţi-vă demisia de onoare şi nu vă lăsaţi în această situaţie foarte grea de a fi demis de Parlament. Cred eu că e mai bine să vă daţi demisia", a declarat deputatul minorităţilor, Aurel Vainer.

În schimb, în faţa criticilor aduse, Mişu Negriţoiu a declarat că, în România, nu e o nicio criză a asigurărilor, ba chiar la nivel extern este considerată o "poveste de succes". El a părăsit şedinţa comisiei, fără a preciza dacă îşi va da sau nu demisia.

La finalul audierii, Mihai Tudose a precizat pentru jurnalişti că va fi convocată comisia reunită, comisia de Politică Economică şi comisia de Buget-Finanţe, care vor întocmi un raport comun, ce va fi ulterior prezentat în plen, acolo unde se va cere din nou demisia preşedintelui ASF.

"Există două variante teoretice: de a depune un nou proiect de lege sau să fie amendată legea de acum din Parlament", a mai spus Tudose.

Transportatorii i-au cerut în repetate rânduri demisia lui Mişu Negriţoiu din funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, fiind nemulţumiţi de nivelul tarifului RCA.

Tag-uri: Mişu Negriţoiu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ