Deputaţii trebuie să facă chek out-ul din hotelurile de lux ale Capitalei

| 10 iul, 2013

Astăzi expiră termenul până la care Camera Deputaţilor plăteşte suma de 8.000 de lei pentru cazarea aleşilor în hotelurile din Bucureşti.  Deputaţii vor fi nevoiţi să caute cazări care să nu depăşească noul plafon al Camerei, de 4.000 de lei.

Camera Deputaţilor a plătit până astăzi cu aproximativ 8.000 de lei lunar serviciile de cazare pentru aleşii din Parlament, iar de mâine deputaţii vor fi nevoiţi să meargă în chirie, fie să îşi negocieze, individual sau colectiv, servicii hoteliere, suma decontată reducându-se la jumătate.

Diminuarea la jumătate a sumei lunare decontate pentru cazarea în Bucureşti, de care beneficiau până acum parlamentarii, reprezintă unul dintre efectele adoptării Statutului deputaţilor şi senatorilor, publicat luni, 8 iulie, în Monitorul Oficial, şi care intră în vigoare după trei zile.

Noua reglementare i-a determinat pe o parte dintre parlamentari să se orienteze către piaţa liberă, unde au negociat, în nume propriu, contracte de închiriere a unor apartamente.

Alţi parlamentari au făcut negocieri colective chiar cu hotelurile la care erau cazaţi. O astfel de negociere s-a făcut chiar la Radisson Blu, au relatat pentru Mediafax surse parlamentare, aleşii urmând să plătească contravaloarea serviciilor de acolo în cuantum de 4.000 de lei, adică exact cât este suma decontată de Camera Deputaţilor.

La începutul lunii 104 deputaţi printre care se numără şi patru miniştri, respectiv Mircea Duşa, Relu Fenechiu, Constantin Niţă şi Lucia Varga  se mai aflau cazaţi la hoteluri, conform unui document citat de Mediafax.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, declara, în 1 iulie, că după adoptarea noului Statut al parlamentarilor şi a normelor de aplicare, deputaţii vor trebui să părăsească hotelurile în care stau, urmând să-şi negocieze alte contracte sau să se mute în chirie. Zgonea a precizat că fiecare deputat va primi 4.000 de lei pentru cazare în Bucureşti, sumă cu care poate să îşi negocieze personal un alt contract la hotel sau să se mute în chirie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ