Deputatul Cristian Rizea, în fața procurorilor DNA

| 30 mai, 16:12

Deputatul Cristian Rizea și-a făcut, luni, apariția la sediul Direcției Anticorupție. El nu a vrut să precizeze dacă vine în calitate de inculpat, martor sau denunțător., scrie news.ro.

Rizea a fost trimis în judecată la data de 22 martie pentru trafic de influență, spălare de bani în formă continuată (două acte materiale) şi influenţarea declaraţiilor (două fapte).

În același dosar este judecat și omul de afaceri omul de afaceri Lucian Colţea, care este cercetat pentru cumpărare de influenţă şi spălare de bani.

Procurorii îl acuză pe Rizea că ar fi primit suma de 300.000 de euro pentru „a interveni la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât Colţea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti, respectiv să obţină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna".

”Colţea Lucian urmărea să intervină pe lângă primarul comunei Chiajna pentru a stabili o înţelegere cu acesta” , apeland în acest sens la Cristian Rizea, cel care „i-a spus că problema este ca şi rezolvată, că îl sună pe primarul comunei Chiajna şi că a doua zi dimineaţă vor merge împreună la acesta să primească asigurări în acest sens. Rizea Cristian l-a întrebat dacă mai are vreo problemă pe care să i-o poată rezolva. Inculpatul Colţea Lucian a spus că da şi i-a prezentat situaţia unui alt teren situat în mun. Bucureşti. I-a transmis lui Rizea Cristian că vrea să ajungă la directorul RA-APPS care avea în administrare imobilul respectiv. La acel moment Rizea Cristian i-a spus că îl cunoaşte foarte bine pe directorul RA-APPS şi că va fi rezolvată şi această problemă”,  susțin procurorii.

În referatul prin care DNA a cerut și a obținut arestarea omului de afaceri Lucian Colțea se spune că deputatul PSD Cristian Rizea ar fi cerut martorilor să nu le spună adevărul procurorilor cu privire la înțelegerea prin care ar fi primit 300.000 de euro, întrucât „o să-l bage la puşcărie”.

În acest dosar, Cristian Rizea a fost plasat sub control judiciar, iar cauțiunea a fost stabilită la 1,5 milioane de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ