Deputatul Mădălin Voicu cere interzicerea aşa-zisei Casei Regale a Romilor

| 28 aug, 2013

Deputatul Mădălin Voicu va depune săptămâna viitoare un proiect de lege prin care va cere interzicerea Casei Regale a romilor, motivând că „circul” produs de încoronarea celor doi fraţi Cioabă după moartea regelui Florin Cioabă dăunează comunităţii rome.

„Proiectul este într-o formă aproape finală. Am vorbit cu colegii mei de la Comisia Juridică şi o să-l discutăm până să ajungă în Comisii, astfel încât să fie acceptat în unanimitate, ca nu cumva cineva să creadă că aş inventa eu acum o nouă formulă sau un nou comportament al romilor căldărari. Ei dacă au aceste titluri, acestea se referă doar la breasla lor. Nu şi în celelalte bresle”, a explicat Mădălin Voicu, la Antena 3, potrivit adevarul.

Proiectul prevede printre altele interzicerea însemnelor şi efectelor regale, interzicerea emiterii de documente cu antet şi semnături şi ştampile care uzurpă calitatea de regalitate în România. Asta în condiţiile în care singura Familie Regală a României este cea a Regelui Mihai.

Mai mult, proiectul pe care Mădăin Voicu îl va înainta Parlamentului presupune, de asemenea, amenzi ce încep de la 1 milion de lei pentru nerespectarea prevederilor proiectului. „Amenzile vor începe de la 1 milion de lei şi pot urca până la 3,4 sau chiar 5 milioane în funcţie de gravitatea faptelor”, a mai spus deputatul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ