DESCOPERIRE: Antioxidantul care încetineşte Alzheimerul. VEZI în ce alimente se găseşte

| 14 sep, 11:13

Un grup de cercetători din Statele Unite susţine că un antioxidant regăsit în vinul roşu, ciocolata neagră şi struguri ar putea încetini dezvoltarea bolii Alzheimer, atunci când este utilizat în doze concentrate, conform unui studiu publicat în jurnalul medical „Neurology”, citat de RomaniaTv.

Cercetătorii, provenind din 21 de instituţii medicale diferite de pe teritoriul Statelor Unite, au testat o pilulă experimentală ce conţine o doză a antioxidantului – numit resveratrol – echivalentă cantităţii absorbite din 1,000 de pahare de vin roşu.

Savanţii au comparat evoluţia reperelor biologice ale bolii într-o serie de pacienţi aflaţi în stadiul iniţial şi stadiul de evoluţie medie a bolii; o parte dintre ei a primit pastila la intervale regulate timp de un an, iar ceilalţi au primit o pastilă placebo. Rezultatele au fost cel puţin interesante: membrii grupului care au primit pastila au prezentat concentraţii mult mai mari ale unei proteine ce ajută la păstrarea funcţiilor cognitive, cele mai afectate de Alzheimer, scrie Adevărul.

Testul a fost însă doar unul preliminar, principalul scop fiind acela de a observa dacă antioxidantul poate fi utilizat în siguranţă în cantităţi mai mari. Din acest punct de vedere, pilula ar putea fi viabilă, deşi cercetătorii s-au arătat îngrijoraţi de faptul că cei cărora le-a fost administrată au slăbit mai mult decât ceilalţi. Un test la o scară mai largă ar putea începe anul viitor, de această dată cu scopul de a confirma sau infirma, după caz, efectele benefice pe care antioxidantul l-ar avea asupra bolnavilor de Alzheimer.

„Rezultatele studiului sunt destul de încurajatoare, astfel încât suntem aproape siguri că ar trebui să efectuăm teste clinice la o scară mult mai largă, acum că am reuşit să dovedim că pilula poate fi utilizată în siguranţă şi are un efect vizibil asupra reperelor biologice ale bolii” a declarat Dr. Scott Turner, profesor de neurologie la Universitatea din Georgetown şi cercetător-şef al studiului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ