Descoperire colosală: Autismul ar putea fi vindecat

| 28 iun, 21:13

Autismul ar putea fi vindecat. Veştile bune vin din Texas, unde un grup de cercetători a reuşit să pună la punct un tratament cu rezultate îmbucurătoare pe şoareci. Este vorba despre modificarea ADN-ului, pentru a bloca gene responsabile pentru această boală.

Cercetătorii de la Universitatea Texas au injectat o enzimă ce modifică ADN-ul în creierul unor şoareci. Aceștia sufereau de comportamente repetitive obsesive, provocate de una dintre cele mai răspândite tipuri de autism - Sindromul X Fragil. Sindromul e provocat de o problemă la un singur tip de gene, pe care enzima le-a inhibat. Astfel, şoarecii au renunţat în proporţie de până la 70% la comportamentul anormal provocat de boală. În cazul lor, era vorba despre sărit.

Cercetătorii subliniază că studiile sunt încă la început. Și sunt convinşi că reprezintă o cale către vindecarea acestei boli. Mai mult chiar, cred că modificarea genelor ar putea vindeca şi alte probleme ale creierului, precum dependenţa de droguri, schizofrenia sau epilepsia. Iar enzime de acelaşi tip, care inhibă unele gene, ar putea fi soluţii şi pentru alte boli grave, precum distrofia musculară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ