Descoperire incredibilă la Iaşi! O piramidă de 3 000 de ani poate ascunde o comoară de proporţii

| 14 apr, 2014

Arheologii români au descoperit o construcţie veche de aproximativ 3.000 de ani, cu o structură asemănătoare piramidelor egiptene, la granița dintre județele Iași și Vaslui, în comuna Drănceni, sat Raseşti. La moment se fac cercetări amănunțite cu posibilitatea de a fi găsit aur sau resturi de oseminte umane, relatează bzi.ro

Aceasta ar putea aduce informații importante despre istoria întregului spațiu european, dar și a celui asiatic. Până acum, cu toate că numeroși cercetători au investigat-o, nimeni nu poate oferi date exacte în legătura cu originile și semnificațiile sale. Denumită generic "Movila de la Rabaia", ipotezele de lucru ale arheologilor alături de legendele vehiculate pe seama ei sunt extrem de interesante.

"Eu am cercetat această Movilă a Rabaiei. Chiar am făcut și săpături în interiorul ei. Astfel, am găsit o construcție, într-o galerie, cu bârne și un strat de cenușă. De asemenea, resturile ceramice și vârful de săgeată din bronz fiind specifice civilizatiei sciților regali, din perioada secolelor IV - V i.d.Hr.", spune profesorul Dan Gh. Teodor, fost director al Institutului de Arheologie din Iași.

"Daca ipoteza formulata pe baza observațiilor făcute se vor dovedi reale, ar trebui să admitem că Movila Rabaiei este mormântul unui important conducator scitic, complexul funerar fiind asemănător cu cel al tumulilor scitici atestaţi și cercetaţi partial din zonele de la nordul Mării Negre", mai dezvăluie el.

Descoperirile care vor urma, vor fi expuse în muzee şi vor îmbogăţi patrimoniul cultural al României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ