Descoperire spectaculoasă făcută de arheologi, pe fundul Oceanului, în Alaska

| 10 ian, 11:03

Arheologii au descoperit recent rămășițele a mai multor nave, care probabil s-au scufundat, în urmă cu aproape 150 de ani în largul coastei din Alaska.

Cercetătorii au descoperit rămășițe a peste 33 de ambarcațiuni despre care se crede că au fost prinse sub gheață în Oceanul Arctic, în 1871, potrivit Administrației Americane a Oceanelor și Atmosferei (NOAA).

Oamenii de știință au descoperit o adevărată comoară de artefacte pe fundul oceanului, inclusiv ancore, balasturi și caramidă căptușită în vase, scrie USA Today.

O ancoră mică și alte obiecte care au fost observate în timpul cercătărilor NOAA

O ancoră mică și alte obiecte care au fost observate în timpul cercătărilor NOAA

În septembrie 1871, peste 1200 de vânători de balene au fost blocați, după de 33 de nave au fost zdrobite de gheață. Ambarcațiunile erau folosite pentru comerțul cu balene. Deși toți oamenii au fost salvați, acest incident este considerat ca fiind cel care a pus capăt comerțului cu balene în SUA, conform NOAA.

Până de curând, cercetatorii au făcut presupuneri despre ceea ce s-a întâmplat cu cele 33 de nave, însă acum au și o dovadă clară.

Embedded image permalink

„Cercetările anterioare au arătat că unele dintre cele 33 de navele care au fost zdrobite ar putea fi încă pe fundul mării”, a declarat Brad Barr, arheolog și co-director de proiect în cadrul NOAA.

Totodată, acesta a declarat că, „până în prezent, nimeni nu a găsit dovada definitivă a oricărei flote pierdute sub apă, însă descoperirea făcută ne atestă ceea ce am bănuit dintotdeuna”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ