DESPĂGUBIRE URIAŞĂ! British Petroleum va plăti 20,8 miliarde de dolari pentru poluarea provocată în Golful Mexic

| 06 oct, 20:51

Valoarea înțelegerii dintre grupul petrolier BP și Guvernul american pentru închiderea proceselor civile legate de mareea neagră din anul 2010 din Golful Mexic a fost majorată până la 20,8 miliarde de dolari, a anunțat Ministerul american al Justiției, potrivit Digi24.

Este vorba de o sumă cu aproape două miliarde de dolari mai mare decât suma inițială anunțată la începutul lunii iulie, când BP a acceptat să plătească 18,7 miliarde de dolari pentru închiderea proceselor civile legate de mareea neagră din anul 2010 din Golful Mexic.

Explozia, la 20 aprilie 2010, a platformei petroliere Deepwater Horizon, exploatată de BP în largul orașului New Orleans, a provocat moartea a 11 persoane și a răspândit sute de milioane litri de țiței brut în apele Golfului Mexic până la închiderea puțului patru luni mai târziu.

Această înțelegere duce nota totală de plată pentru BP până la peste 54 miliarde de dolari, la cinci ani după ce explozia platformei petroliere Deepwater Horizon a forțat compania să vândă peste o treime din active pentru a plăti pentru accident.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ