Despre operațiunea de „salvare” a regelui Cioabă

| 19 aug, 2013

Declaraţiile premierului Victor Ponta, referitoare la ipocrizia preşedintelui Traian Băsescu, care atunci când a fost vorba de accidentul din Muntenegru nu a făcut nimic, în schimb acum, când este vorba de Regele Cioabă, cel care l-a susţinut în campania electorală, a avut îndrăzneala de a-l suna pe medicul Şerban Brădişteanu, pe care anul trecut îl acuza de favorizarea infractorului, a născut reacţii dure din partea apropiaţilor.

Printr-o demagogie fără margini, Elena Udrea, Elena Băsescu, consilierii preşedintelui, cât şi alţi pedelişti, au deturnat declaraţiile lui Ponta, de la un atac la adresa lui Băsescu, la un atac la adresa lui Cioabă. Victor Ponta nu a spus că Cioabă nu merită să fie ajutat, pur şi simplu l-a atacat pe preşedinte pentru standardul dublu pe care îl aplică. De câte alte intervenţii personale ale lui Băsescu, în favoarea oricărui alt cetăţean român, aţi auzit până acum? Eu nu l-am auzit pe Ponta spunând că Cioabă ar trebui lăsat în Turcia, aşa cum au înţeles Elena Udrea şi restul, eu l-am auzit criticându-l pe Băsescu deoarece, acesta din urmă, încearcă încă o dată să capitalizele din punct de vedere electoral, tragedia unei persoane, la fel cum a făcut şi în cazul accidentului din Muntenegru.

Ceea ce apropiaţii lui Băsescu au făcut nu e nimic mai mult decât o diversiune. Au răstălmăcit subiectul, astfel încât să distragă atenţia de la gestul preşedintelui, către declaraţiile premierului. Niciodată Ponta nu a spus că nu este de acord cu faptul că doctorul Brădişteanu s-a deplasat în Turcia pentru a-l consulta pe Cioabă, aşa cum văd că o parte a presei încearcă să ne facă să credem, ci l-a condamnat pe Băsescu pentru că a intervenit pe lângă o persoană faţă de care, în urmă cu un an, a avut o atitudine total necorespunzătoare. Când era vorba de Adrian Năstase, atât Băsescu cât şi jurnaliştii care îi mănâncă din palmă îl considerau pe Brădişteanu infractor, când e vorba de Regele Cioabă, e un medic specialist, cel mai bun în domeniul său. Această atitudine a atacat-o Ponta, nicidecum dreptul la viaţă a celui care s-a autointitulat „Regele Ţiganilor”.

Cel mai probabil întreaga operaţiune a fost gândită atent de Traian Băsescu, de aceea l-a contactat personal pe doctorul Brădişteanu, şi nu prin intermediul unui terţ. Băsescu a mizat pe faptul că informaţia va deveni publică şi va obţine o reacţie din partea premierului, pe care să îl atace mai apoi prin intermediul Elenei Udrea şi restul, aducându-şi astfel blonda în prim-plan. De asemenea, Băsescu a mizat şi pe prietenii săi din ţigănie, care, într-o română stâlcită, l-au atacat la rândul lor pe Victor Ponta, fără să înţeleagă exact despre ce e vorba.

Băsescu a reuşit astfel să ne distragă atenţia de la gestul său, un gest care ne demonstrează încă o dată dubla măsură folosită de ocupantul Palatului Cotroceni, la declaraţiile premierului, care, în tot acest scandal, a devenit în mod artificial „băiatul rău”, în timp ce preşedintele pozează în „salvatorul romilor”.

Dacă Ponta l-a trimis pe Raed Arafat, specialist în situaţii de urgenţă, în Muntenegru, aşa şi-a zis şi preşedintele, să-l trimită pe Brădişteanu, specialist cardiolog, în Turcia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ