Detalii de ultimă oră despre întâlnirea Iohannis-Trump: se adoptă o declarație comună. Ce cuprinde

| 20 aug, 19:07

Klaus Iohannis și Donald Trump vor adopta, astăzi, o declarație comună. Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, este vorba despre o declarație privind întărirea relațiilor dintre cele două țări. Textul se axează, potrivit aceleiași surse, pe probleme de securitate.

Cu doar trei luni înaintea alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis este primit la Casa Albă, astăzi, de cel mai puternic om al lumii. Donald Trump va fi gazda președintelui României. O vizită care vine la aproape 30 de ani de la căderea comunismului și după 15 ani de apartenență la NATO.

Energia, securitatea, parteneriatul strategic, dar și problema vizelor pentru români vor fi cele mai mari teme abordate la întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Donald Trump, care va începe la ora 21:00, ora României. Întrevederea la nivel înalt va dura aproximativ o oră și jumătate.

Vizita de lucru a lui Klaus Iohannis la Casa Albă este cea de-a doua pe care șeful statului o efectuează la Washington, după întâlnirea din 9 iunie 2017. Atunci, Klaus Iohannis a devenit primul șef de stat din Europa Centrală și de Est primit la Casa Albă de președintele Donald Trump.

Întâlnirea a marcat și 20 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

Tag-uri: Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ