Dezinformarea PDL continuă la nivel european

| 17 oct, 2013

Într-un interviu acordat publicaţiei online “Calea Europeană”, vicepreşedintele german al PPE Manfred Weber a declarat că “rata de absorbţie a României (pe fondurile europene - n.n.) a scăzut la un nivel deplorabil”, invocând acest argument ca pretext pentru o posibilă respingere de către Germania a aderării ţării noastre la Schengen.

Declaraţia europarlamentarului german este halucinantă fiindcă, îndoctrinat de colegii populari din PDL, Manfred Weber combate evidenţa, probată de guvernarea USL cu date statistice. Astfel, nu numai că rata de absorbţie a fondurilor europene accesate de România nu este “deplorabilă” – ca să utilizăm termenul propus de europarlamentarul Weber, ci s-a triplat de la preluarea guvernării de către USL. Astfel, gradul de absorbţie a ajuns, conform bilanţului prezentat de prmeierul Ponta în Parlament, la 24,68%.

Prin urmare, intervenţia lui Manfred Weber denotă rea-voinţă, mai ales că în perioada guvernărilor PDL, când România abia atingea o rată de absorbţie de 7% şi un grad de absorbţie anual de 15 ori mai mic decât în prezent, europarlamentarul german nu a ţinut de cuviinţă să semnaleze critic lipsa de performanţă a colegilor din aceeaşi familie populară europeană. Deci, devine evident că este un joc politic în care Manfred Werner a fost atras de către democrat-liberalii din România, pedeliştii continuând practic tradiţia discreditării ţării noastre în relaţia cu oficialii europeni.

De la înălţimea funcţiei de vicepreşedinte al Parlamentului European, ar fi normal ca Manfred Weber să verifice discursul mincinos şi iresponsabil al celor din PDL înainte de a şi-l asuma. În joc nu este numai imaginea sa, ci însăşi reputaţia Legislativului european.

Desigur că legătura între declaraţiile lui Manfred Weber şi mesajele similare exprimate când de Elena Udrea, când de Vasile Blaga este evidentă şi din avion. Până la un punct, este de înţeles ca membrii aceleiaşi familii politice europene să fie solidari şi să îşi apere interesele la nivel de grup europarlamentar. Când dezinformezi însă fără nicio apăsare şi cauţi sprijinul partenerilor din aceeaşi familie politică, aruncând cu noroi in imaginea României, atunci astfel de gesturi nu au niciun fel de scuză şi nu pot fi tolerate.

Prin maniera în care au înţeles să compromită imaginea României în numele unor obiective meschine, democrat-liberalii nu fac altceva decât să îşi taie craca pe care stau. Una şi aşa fragilă după ce eşecul usturător de la alegerile parlamentare, disputele interne şi opoziţia neconvingătoare din Legislativ au transformat PDL-ul în umbra formaţiunii care era în 2005. Acţionând distructiv şi împotriva intereselor României, PDL îşi auto-dinamitează orice şansă de a mai conta în peisajul politic intern. Iar alegerile pentru Parlamentul European din mai 2014 vor fi primul moment al adevărului pentru Blaga&Co.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 oct, 2013
cantautor
cand un oficial european se refera la Romania nu se refera la guvernul X sau Y...
tu,ca un soldat disciplinitat ai sarit in favoarea angajatorului...
PDL sau USL,nu conteaza,Romania nu reuseste sa foloseasca banii europeni...
asta e problema...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ