Dezvăluirile brokerului Sima: Am dat DNA-ului încă din 2014 toate conturile politicienilor din paradisurile fiscale

| 27 apr, 11:11

Brokerul Cristian Sima le-ar fi spus procurorilor încă din 2014 cine sunt politicienii români care au conturi în paradisuri fiscale, notează EVZ. Informațiile ar fi fost oferite în dosarul în care DIICOT anchetează operațiuni suspecte de spălarea banilor și apar într-un document ce conține traducerea interogatoriului luat brokerului de Procuratura din cantonul elvețian Lugano, la cererea autorităților române.

”Din 1997 și până în 2012, ca președinte al WBS Holding sau ca președinte al WBS România, până în 2011, i-am întâlnit pe toți conducătorii și liderii politici ai României. L-am cunoscut personal pe Președinte, pe toți consilierii lui, toți Președinții ai Consiliului de Miniștri și o mare parte dintre miniștri. Cu siguranță că pe domnul Predoiu nu l-am frecventat mai mult. A fost el cel care mi l-a prezentat pe domnul Dăianu și de mai multe ori am fost toți trei, Predoiu cu mine și cu Dăianu. Domnul Predoiu și domnul Dăianu m-au adus, în 2012, în sediul central Serviciului Somân de Informații, unde i-am cunoscut atât pe nr. 1 George Maior, cât și pe nr.2, Florian Coldea, și mi s-a părut că atât domnul Dăianu cât și domnul Predoiu erau ofițeri ai Serviciului Român de Informații”, a spus Cristian Sima în fața comisiei rogatorii.
Acesta a mai afirmat că Dăianu i-ar fi spus că a fost ofițer al Securității lui Ceaușescu.


În 2014, toate conturile și trasnferurile bancare au fost oferite către DNA de avocatul Costea, a mai susținut brokerul. El a mai precizat că s-a și oferit să explice

autorităților române toate operațiunile bancare, inclusiv operațiunile din alte conturi bancare și companii tip offshore.


De altfel, Sima a recunoscut și într-un interviu pentru Dan Andronic, din 11 mai 2015, că a pus la dispoziția DNA toate documentele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ