DIICOT a făcut o captură record de heroină în România. Drogurile valorează 40 de milioane de euro

| 29 iul, 12:51

Autoritățile române au anunțat miercuri cea mai mare captură de heroină din România de după 1990, și anume o captură de 40 de milioane de euro, potrivit șefului DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Procurorii DIICOT din București au prezentat miercuri cele 333 de kilograme de heroină găsite în urmă cu o zi într-un TIR, care încerca să iasă din țară prin Vama Petea din județul Satu Mare.

Procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, într-o conferință de presă, că aceasta este cea mai mare captură de heroină pe teritoriul României după 1990, precedenta fiind din 2005, când au fost găsite 256 kg.

Drogurile erau ambalate în pachete și transportate într-un TIR, în rezervoare speciale din tablă, acoperite cu foaie de plumb, pentru a nu fi detectate.

Puritatea heroinei este de 62-65%, valoarea de piață angro fiind de 8 milioane euro, iar după vânzare valoarea drogurilor ajungea la 40 milioane euro.

Pachetele cu droguri erau îmbibate cu boia de ardei iute și piper, pentru a nu fi descoperite de câinii anti-drog.

Daniel Horodniceanu a mai spus că gruparea era formată din traficanți români și turci, 11 persoane fiind audiate în acest caz, iar 4 au fost reținute și prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.

Primele informații referitoare la această grupare au apărut în urmă cu 4 ani, numele de cod folosit fiind ”Green Arrow”- ”Săgeata verde”.

Țara de origine este cel mai probabil, potrivit șefului DIICOT, Afganistan. România era țara de tranzit, țările vizate fiind Ucraina, Turcia și țări din vestul Europei. Destinatar era Olanda, de unde marfa pleca spre țări din vestul Europei.

Tag-uri: DIICOT, droguri
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ