Dinu Patriciu executat silit, omul de afaceri poate rămâne fără tablouri

| 15 mai, 2013

Omul de afaceri Dinu Patriciu, care de curând avea o avere estimată la peste două miliarde de euro, a ajuns acum la mâna creditorilor. Executorii judecătoreşti, însoţiţi de jandarmi, au intrat, miercuri, în vila acestuia pentru a-i ridica bunurile şi a i le scoate la vânzare.

Elena Corciu, avocata lui Dinu Patrciu, a precizat că afaceristul nu va rămâne astăzi fără tablouri deoarece prioritate are procesul de partaj şi nu confiscarea tablourilor pentru achitarea datoriei faţă de Peter Imre.

Într-un dosar înregistrat la judecătoria Sectorului 1 se arată Dinu Patriciu îi datorează suma de 80.000 de euro partenerului său de afaceri, Peter Imre.

Patriciu l-a numit pe 1 aprilie 2010 în funcţia de Director General al Adevărul Holding pe Peter L. Imre. La sfârşitul anului trecut, Dinu Patriciu a vândut trustul media omului de afaceri Cristi Burci, iar Adevărul Holding este condus în continuare de Peter Imre.

Potrivit Mediafax, omul de afaceri Dinu Patrciu şi-a gajat tablouri din colecţia personală, cu o valoare de achiziţie de peste 2 milioane de euro, către firme pe care le controlează, înregistrate în Elveţia sau Cipru, precum şi către persoane cu care se presupune că are o relaţie extraconjugală.

Încă de anul trecut, Patriciu a construit gaj în favoarea DP Holding (Elveţia), Veridesco Limited (Cipru) şi Melanie Anne Chen, pentru circa 80 de tablouri din colecţia personală. Majoritatea lucrărilor au fost cumpărate de la casa de licitaţii Artmark, unele dintre acestea chiar după încheierea licitaţiilor, dacă nu au existat cumpărători care să ofere preţul minim de evaluare.

Printre tablourile lui Patriciu se numără Nicolae Tonitza- Afize (160.000), Nicolae Grigorescu- Panseluţe (115.000 de euro), Ştefan Luchian- Flori de primăvară (155.000 de euro), Ştefan Luchian- Garoafe (140.000 de euro), Ştefan Luchian- Maci (132.000 de euro), Ion Ţuculescu- Mare fermecătoare (105.000 de euro).

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ