Dinu Zamfirescu: La CNSAS a venit în 2006 un dosar cu numele lui Marian Munteanu

| 20 apr, 15:46

La CNSAS există un dosar pe numele Marian Munteanu, a dezvăluit miercuri Dinu Zamfirescu, membru al Colegiului. CNSAS va discuta joi, în regim de urgenţă, cererea de verificare a relaţiei cu Securitatea a lui Marian Munteanu.

Dinu Zamfirescu, membru în Colegiul CNSAS, a declarat că, din câte ştie el, există un dosar cu numele Marian Munteanu.

”Ştiu doar că a venit în 2006 un dosar cu numele lui”, a spus Dinu Zamfirescu, citat de News.ro.

Solicitările privind eventualul dosar al lui Marian Munteanu vor fi discutate în regim de urgenţă, a mai precizat Dinu Zamfirescu.

”În principiu, nu se face foarte repede comunicarea, dar noi vom lua în discuţie mâine (joi - n.r.), la şedinţa Consiliului, aceste două solicitări”, a spus Zamfirescu.

El a precizat că solicitarea SAR este valabilă, iar solicitarea PNL a fost făcută în baza unei legi care a fost declarată neconstituţională.

”Putem să dăm răspuns SAR”, a spus Zamfirescu.

CNSAS a confirmat primirea cererilor de verificare a lui Marian Munteanu, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Anca Median.

"PNL a depus o cerere ieri (marți - n.r.). De asemenea, interesul în același sens este și al SAR, depunând și ei o cerere în dimineața aceasta (miercuri - n.r.). Cererile vor urma cursul firesc, acela pe care-l presupune procedura potrivit legii în baza căreia noi funcționăm, adică Ordonanța 24/2008 aprobată cu modificări și completări prin Legea 293/2008. Verificările CNSAS vizează două aspecte: colaborarea cu Securitatea sau apartenența la structurile ei. Asta înseamnă ofițer sau nu, colaborator sau nu, în sensul legii", a declarat purtătorul de cuvânt al CNSAS.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ