UPDATE. LAURENŢIU CIUREL, şeful CEO, a fost revocat

| 04 dec, 17:06

Laurențiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, spune că urmează să fie înlocuit din funcție cu Laurentiu Ciobotarica, actualul director financiar din cadrul companiei.

UPDATE 19:31 Laurentiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, a fost revocat din functie de consiliul de supraveghere, au declarat pentru HotNews.ro surse din piata.

Insă, dacă va fi demis, va contesta decizia în instanța și va obține bani mulți, afirma Ciurel. "Voi acționa în judecată și voi sta acasa pe bani mulți în cazul în care voi fi revocat", a declarat Ciurel pentru televiziunea locala TV Sud.

"Voi acționa în judecată și voi sta acasă pe bani mulți în cazul în care voi fi revocat. Acțiunea a fost întreprinsă de Fondul Proprietatea, cu care voi avea un proces pe 21 ianuarie și le voi cere despăgubiri de 100 de milioane de dolari pentru bețele puse în roatele companiei”, a spus Laurențiu Ciurel, în cadrul acestui interviu.Ciurel, fost membru al PSD, a condus termocentrala de la Rovinari, înainte să fie înglobată în CEO. Din 2012, este numit director general la Complexul Energetic Oltenia, gigant care a înglobat cele mai mari termocentrale din ţară, Turceni, Rovinari şi Craiova, precum şi minele din Oltenia deţinute de Societatea Lignitului Oltenia.

Mai întâi a fost numit interimar şi apoi, în ianuarie 2013, a fost numit manager privat, proces contestat de un acţionar minoritar, Fondul Porpietatea, care acuza încălcări ale legilaţiei. Conform FP, Ciurel a fost numit de un Consiliu de Supraveghere cu mandat interimat limitat.

În plus, Ciurel era membru PSD, ceea ce contrazicea o ordonanţă de urgenţă care se referă la depolitizarea managementului din companiile de stat. În vremea mandatului său, CEO a ajuns compania cu cele mai mari pierderi raportate de o companie de stat, aproape 700 milioane de lei. Iar Ciurel a preluat-o de la un plus de 118 milioane de lei.

Totodată, a crescut valoarea creanţelor de la 300 milioane de lei, în 2012, la un miliard de lei, în 2014. În plus, plăţile restante au trecut de 50 de milioane de lei în 2014, deşi în 2012 acestea erau la nivelul 0. Ciurel este inculpat, alături de Ponta şi Şova, în dosarul Turceni-Rovinari.

Procurorii DNA îl acuza de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată. Faptele pentru care este acuzat s-au petrecut în perioada 2007-2008 când deţinea funcţia de director de investiţii la Complexul Energetic Rovinari, ulterior de director general al aceleiaşi companii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ