Directorul Chevron pentru România, Tom Holst: Explorările la Pungeşti ar putea începe în două săptămâni

| 08 apr, 2014

Grupul petrolier american Chevron intenţionează să înceapă "în două-trei săptămâni" lucrările pentru explorarea gazelor de şist în România, a declarat, marţi, pentru AFP, unul dintre directorii companiei, aflat în vizită în zona în care ar urma să fie executate lucrările şi unde sute de persoane se opun acestui proiect.

"Ne aşteptăm ca explorările la Pungeşti să înceapă în două-trei săptămâni", a declarat directorul Chevron pentru România, Tom Holst.

Grupul american şi-a întrerupt de mai multe ori activităţile pentru explorarea gazelor de şist la Pungeşti, din cauza protestelor locuitorilor din acest sat din nord-estul României şi a opoziţiei activiştilor ecologişti, notează Agerpres.

Marţi, Chevron a organizat o deplasare a jurnaliştilor la Pungeşti, unde ar urma să fie forat primul puţ de explorare a gazelor de şist din România. Cu toate acestea, sute de opozanţi, supravegheaţi îndeaproape de jandarmi, au reuşit să se apropie de zona de foraj strigând 'Nu, gazelor de şist'.

Numeroşi locuitori din această regiune se tem de efectele negative asupra mediului pe care le-ar putea provoca fracturarea hidraulică, tehnica de extracţie a gazelor de şist. Deşi această metodă este permisă în SUA, ea este interzisă în Franţa. Însă, Tom Holst a dat asigurări că grupul Chevron va respecta normele de mediu.

"Nu vom utiliza fracturarea hidraulică pentru explorare", a insistat Tom Holst, adăugând că orice decizie cu privire la o eventuală extragere prin intermediul metodei de fracturare hidraulică nu va fi luată decât peste trei sau cinci ani.

Potrivit unui raport al US Energy Information Agency (EIA), Polonia are cele mai mari rezerve de gaze de şist din Europa (4.190 de miliarde de metri cubi), urmată de Franţa (2.879 miliarde de metri cubi) şi România, cu o rezervă recuperabilă estimată la 1.444 de miliarde de metri cubi de gaze de şist.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ