DNA a dispus urmărirea penală faţă de senatorul Niculae Bădălău

| 28 oct, 2013

Procurorii DNA au dispus începerea urmării penale faţă de senatorul Niculae Bădălău, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, raportat la faptul că ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii ANAF, cât şi pe lângă persoane cu funcţii în instituţiile de stat din judeţul Giurgiu.

Din rezoluţia de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date şi indicii temeinice potrivit cărora societatea comercială prezentă în circuitul evazionist, în favoarea căreia a intervenit învinuitul Bădălău Niculae, a primit de la APIA suma de 2.778.000 lei care a fost folosită de societatea implicată în circuitul evazionist şi nu în scopul pentru care banii fuseseră alocaţi, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul DNA.

În cursul acestui an, la solicitarea lui Niculae Bădălău, societatea comercială implicată în circuitul evazionist i-a pus la dispoziţie, cu titlu gratuit, produse alimentare pentru un eveniment organizat la restaurantul său, conform sursei citate.

În aceeaşi perioadă, senatorul PSD a făcut demersuri pentru angajarea fictivă a unei angajate de la cabinetul său senatorial la una din societăţile comerciale implicate în circuitul evazionist. Astfel, deşi aceasta nu a desfăşurat nicio activitate în cadrul societăţii comerciale implicate în circuitul evazionist, a figurat mai mult timp ca angajată şi a încasat sume de bani pentru o activitate neefectuată.

La ieşirea din sediul DNA, Bădălău a recunoscut că a sunat prefectul judeţului pentru a primi un om de afaceri în audienţă, dar a negat că ar fi primit bunuri sau bani de la firma respectivă. "Am sunat-o pe doamna prefect şi rugat-o să primească în audienţă acea persoană. Nu am nicio problemă să vin la audieri, să dau toate declaraţiille. Miercuri am convenit de comun acord să dau declaraţii", a afirmat Bădălău.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 oct, 2013
Ela
Carnea dauneaza grav,
Carnea dauneaza grav,Înaltei Curţi(nu otomane ci Casatie si Justitie), ANAF, APIA, psd-ului, cat si parlamentului. Confiscand averile celor implicati atat in acest dosar cat si in multe altele(sa nu uitam totusi cazul Nastase, Fenechiu, Dragnea si multi altii), Ponta(asta numai daca isi doreste!!!), va reusi sa aduca bani la buget. Habar n-am ce ar trebui sa facem noi(si asta pana nu-i prea tarziu), dar m-am saturat ca eu sa le platesc functiile, demnitatile, iar ei sa ma fure.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ