DNA clasează dosarul Ponta-Blair, la şase ani de la deschiderea cercetărilor

| 27 oct, 16:38

DNA clasează dosarul deschis în vara anului 2016, în care fostul premier Victor Ponta a fost urmărit penal, alături de omul de afaceri şi fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă, pentru presupuse infracţiuni legate de vizita lui Tony Blair în România.

 

Victor Ponta a reacţionat la decizia procurorilor: „Mă bucur că în România, după atâţia ani, se poate face totuşi puţină dreptate. (...) Clasarea NU are nicio legătură cu prescripţia; doar cu faptul că acuzaţiile lui Portocală au fost pur şi simplu aberante”.
Procurorii DNA au decis clasarea dosarului instrumentat de Serviciul Teritorial Ploieşti al acestui parchet în care Victor Ponta a fost cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani. Alături de Ponta, a fost urmărit penal în această speţă şi fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă, pe care procurorii l-au acuzat că ar fi plătit 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor ar fi fost desemnat drept candidat pe listele PSD.
Victor Ponta a reacţionat în urma deciziei de clasare a dosarului.
„După 6 ani de umilinţe şi minciuni s-a închis şi Dosarul «Ponta - Blair». Mă bucur că în România, după atâţia ani, se poate face totuşi puţină dreptate. Sigur că Portocală şi şefii care l-au pus sunt bine merci; sigur că nimeni nu îmi da înapoi cei 6 ani ; nici nu îşi va cere scuze vreunul dintre cei care m-au înjurat pe această tema. Dar , ce nu te omoară te întăreşte! PS - pentru focile care încă mai caută ceva de înjurat , clasarea NU are nicio legătură cu prescripţia; doar cu faptul că acuzaţiile lui Portocală au fost pur şi simplu aberante, un caz «de şcoală» de dosar politic!”, a scris Ponta pe Facebook, potrivit News.ro.
În septembrie 2016, Victor Ponta a fost plasat sub control judiciar în acest dosar, impunându-i-se mai muLte interdicţii la acel moment.
Dosarul a fost instrumentat de fostul procuror Mircea Negulescu, poreclit „Portocală”, exclus din magistratură pe motivE disciplinare.
În iulie 2020, Mircea Negulescu a fost reţinut, alături de un ofiţer de poliţie judiciară, de către procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în legătură cu dosarul „Ponta- Blair”, fiind acuzat de  ticluirea modului de sesizare şi a întregului material probator administrat în acest dosar şi în altul, ambele aflate în instrumentarea DNA – ST Ploieşti. SIIJ anunţa, lA acel moment, că scopul acţiunilor fostului magistrat consta în „învinuirea pe nedrept a unor persoane”  despre care cunoştea că sunt nevinovate.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ