DNA derulează Operaţiunea "anveloparea primarilor"

| 24 iun, 08:51

După ce a devenit din ce în ce tot mai greu să faci afaceri necurate cu drumuri şi parcuri, primarii s-au reorientat şi au găsit o nouă sursă de profit personal: reabilitarea termică a blocurilor. Pentru a-şi "tăia" partea din contracte, ediţii au fost nevoiţi să închidă ochii la abaterile de la calitatea lucrărilor şi a materialelor folosite, ceea ce a adus nemulţumirea locatarilor şi plângeri la DNA.

Blocurile au început să fie anvelopate la grămadă, atât pe banii tot mai mulţi repartizaţi de la bugetele locale, cât mai ales, în ultima vreme, din fonduri europene. Drept urmare, primarii au reuşit să dea „tunuri” de zeci de milioane de euro. Mii de blocuri de locuinţe au intrat astfel în malaxorul reabilitărilor, ceea ce a reprezentat o adevărată mînă de aur pentru toţi cei implicaţi, care au fost foarte siguri pe ei, crezând că tocmai au pus la cale o „combinaţie” imbatabilă. Numai că, în marea majoritate a cazurilor, lucrările se efectuau de mântuială, locatarii fiind aduşi în puţin timp la exasperare de invaziile de şoareci sau de igrasia apărută peste tot.

Cea mai mare lovitură financiară a venit din afacerile cu termopan, unde, pentru a scoate un profit ilegal cât mai mare, s-au folosit materiale de proastă calitate. Termopanele nu doar că nu asigura „ruptură termică” promisă, dar nici măcar nu fac faţă la zgomotele din stradă, precum fostele geamuri obişnuite. În schimb, au costat de ziceai că sunt produse de lux fabricate de cei mai importanţi producători de talie europeană.

Iar dacă până acum grosul cercetărilor privind fraudarea fondurior destinate programelor de reabilitare a locuinţelor s-au desfăşurat mai mult în provincie, sursele citate de ziarul Naţional susţin că, foarte curând, „bomba” va exploda şi în Capitală, decimând practic aleşii locali de aici. Oamenii de afaceri implicaţi în „reabilitare” au depus denunţuri la DNA cu privire la circuitele prin care se acordau contractele, în loturi de sute de blocuri câteodată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iun, 09:42
Luiza Popa
comisarul.ro
/Ghiţă urmează să fie audiat miercuri la DNA Parhova. Procurorii ar urma să formuleze şi o cerere de încuviinţare a reţinerii şi arestării către Camera Deputaţilor. Va fi pus sechestru inclusiv pe bunurile firmei care administrează postul de televiziune România TV.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ