DNA, despre audierea lui Mihălcescu: A fost citată ca martor. Momentul a fost stabilit de comun acord

| 06 dec, 10:07

 

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu, a fost audiată de procurori în calitate de martor, precizează DNA, într-un răspuns pentru Mediafax. Ancheta în care a fost audiată Mihălcescu este in rem, iar momentul înfățișării la DNA a fost stabilit de comun acord, propus de martor.

 

 

 

„Persoana la care faceți referire a fost citată, în calitate de martor, la data de 5 decembrie 2018, în baza art. 257 teza II-a din CPP, respectiv notă telefonică cu întocmirea unui proces verbal. Stabilirea momentului înfățișării martorului s-a făcut de comun acord, în condițiile propuse de martor și acceptate de procuror. În cauza respectivă se efectuează acte de urmărire penală in rem, prin urmare, alte informații nu pot fi date publicității, deoarece le sunt incidente dispoziţiile art. 12 alin. 1 lit. e ) din Legea 544/2001”, a precizat DNA.
În privința momentului audierii lui Carmen Mihălcescu, despre care colegii săi din PSD au spus că nu este întâmplător, deoarece tot miercuri Opoziția a pus în discuție revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaților, DNA spune că declarațiile lansate în spațiul public sunt speculații.
„Cu referire la unele articole apărute in spațiul public care au legat audierea persoanei respective de un eveniment politic, precizăm ca acestea sunt pure speculații ce se înscriu în încercările de a plasa într-o perspectivă nefavorabilă activitatea unor magistrați. De asemenea, precizăm că activitatea curentă a procurorilor se desfășoară strict în conformitate cu dispozițiile legale și nicidecum nu urmărește agenda, activitățile ori evenimentele organizate de alte instituții extrajudiciare”, mai arată DNA.
Vicepreședintele Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu (Moldovan), a fost audiată, miercuri, vreme de mai bine de trei ore de procurorii DNA, iar la ieșirea din sediul instituției aceasta a refuzat să dea detalii cu privire la dosarul în care a fost chemată sau calitatea.
Florin Iordache a declarat, miercuri, că vicepreședintele Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu (Moldovan) a fost chemată la DNA: „Azi dimineață, datorită unui eveniment nedorit, Carmen Moldovan a fost chemată la DNA și a trebuit să prezidez eu ședința”.
În legătură cu momentul audierii lui Mihălcescu, au fost voci din PSD care spun că nu este întâmplător, unul dintre aceștia fiind preşedintele Comisiei de Control SRI, Claudiu Manda.

 

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ