DNA: Om de afaceri trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Prejudiciu de peste 8 milioane de lei

| 08 mar, 14:40

Valeriu Cristian Arsenie, administrator de fapt al unei societăţi comerciale, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar de evaziune fiscală în formă continuată, cu un prejudiciu de peste 8 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marţi AGERPRES, faptele au fost comise între anii 2006 şi 2009. 

"Inculpatul Arsenie Valeriu Cristian, cu intenţie, a înregistrat în actele contabile ale societăţii comerciale pe care o administra, precum şi în celelalte documente legale (declaraţii fiscale) cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, constând în achiziţii nereale de bunuri şi servicii de la alte două firme, în cuantum de 28.005.687 lei, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale", se precizează în comunicat. 

Prin acţiunile sale, Arsenie a cauzat bugetului de stat un prejudiciu total de 8.252.503 lei, din care 3.772.035 de lei reprezintă impozit pe profit şi 4.480.468 de lei TVA. 

"În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine inculpatului. De asemenea, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de bani, certe şi viitoare, din conturile bancare deschise pe numele aceluiaşi inculpat la unităţi bancare din România", se mai menţionează în comunicatul DNA. 

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de menţinere a măsurilor asigurătorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ