DNA: Votul majorităţii membrilor Senatului are drept consecinţă blocarea anchetei faţă de Oprea

| 20 sep, 12:41

Direcţia Naţională Anticorupţie precizează că respingerea cererii de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului, are drept consecinţă blocarea anchetei penale faţă de Gabriel Oprea cu privirea la infracţiunea de ucidere din culpă.

In plus, votul îi plasează pe procurorii DNA în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină.

"Respingerea cererii procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului României, are drept consecinţă blocarea anchetei penale faţă de Gabriel Oprea cu privirea la infracţiunea de ucidere din culpă şi îi plasează pe procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină", se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES. 

DNA subliniază că, astfel, voinţa exprimată de majoritatea senatorilor faţă de cererea formulată de procurori înseamnă că "actul de justiţie nu mai poate fi înfăptuit". 

Pe 1 septembrie a fost formulată cererea de efectuare a urmăririi penale faţă de senatorul Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, în perioada în care a deţinut funcţia ministerială. 

Solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost supusă, luni, la vot de către plenul Senatului, fiind respinsă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ