DOCUMENT: Cum arată noua versiune a ordonanței de urgență privind Codul Penal

| 31 ian, 22:49

Ministrul Justiției a anunțat marți seară după ședința de guvern că a fost adoptată ordonanța de urgență privind modificările la Codul Penal. De asemenea, Florin Iordache a precizat că grațierea va fi aprobată prin proiect de lege ce va ajunge în procedură de urgență în Parlament.

Cotidianul „Adevărul” a prezentat noua versiune a ordonanţei de urgenţă privind modificările la Codul Penal. În noul proiect Guvernul a inclus un articol prin care exclude explicit de la inculparea pentru abuz în serviciu emiterea, elaborarea şi adoptarea de acte normative.

Astfel, guvernul s-a asigurat că acum nu va putea fi tras la răspundere pentru felul în care a aprobat aceste măsuri deoarece a adăugat la definirea acestei infracţiuni următoarea excepţie:  „Dispoziţiile alin. (1) şi (2) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative”.

Tag-uri: Codul penal
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ