Doi ani cu Tudorel Toader la Ministerul Justiției. Cum arată bilanțul celui mai contestat ministru

| 04 mar, 18:00

Tudorel Toader a promis laconic că își prezintă, luni, raportul de activitate după doi ani la cârma Ministerului Justiției. Ministrul nu a făcut niciun anunț până luni la prânz, surse citate de Realitatea TV spunând că Tudorel Toader se va întâlni în a doua parte a zilei cu premierul Viorica Dăncilă.

Tudorel Toader este cel mai controversat ministrul din ultimii doi ani de guvernare PSD-ALDE, deciziile sale scoțând în stradă sute de mii de români. Ultima ordonanță de urgență pe justiție a întors cu capul în jos lumea magistraților, procurorii și judecătorii trecând la proteste fără precedent în toată țara.

Tudorel Toader şi-a început mandatul de ministru al Justiţiei în Guvernul Grindeanu, în februarie 2017, înlocuindu-l pe ministrul "Altă întrebare", Florin Iordache, promotorul OUG 13.

În iunie 2017, și-a înaintat demisia din funcție, în semn de solidaritate cu majoritatea membrilor cabinetului. Ulterior, Guvernul Grindeanu a fost demis prin moțiune de cenzură, iar Toader a fost reînvestit în funcția de ministru al Justiției în Cabinetul Tudose.

După ce și Mihai Tudose a fost debarcat din fruntea Executivului, Tudorel Toader și-a păstrat funcția și în Guvernul Dăncilă.

În timpul mandatului său s-au produs modificări importante în justiție, care nu au fost primite deloc bine de majoritatea magistraților.

De-a lungul activității de ministru, Tudorel Toader a avut un rol important în modificările din justitie din ultimii doi ani: pachetul de legi ale justitiei, demiterea Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA, declanșarea procedurii de revocare a procurorului general Augustin Lazar, înființarea Sectiei de anchetare a magistratilor, modificarea Codurilor penale, eliberarea deținuților prin Recursul compensatoriu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ