Doi copii, luați de lângă mama româncă în Norvegia: Nu mă lasă să vorbesc românește cu ei

| 03 iul, 11:17

Situație disperată pentru o româncă din Norvegia. Autoritățile i-au luat cele două fete, de 5 și 6 ani, pentru că le-ar fi bătut. Femeia spune că nu le-a agresat niciodată și, mai mult decât atât, copiii i-au fost luaţi fără a primi vreo explicație oficială.

Femeia, stabilită din 2009 în Norvegia, spune că nici măcar n-a fost anunțată că îi vor fi luați copiii.

”M-au sunat de la recepție, de unde lucrez. M-au luat direct. Fără niciun fel de hârtie”, a povestit femeia, la Realitatea TV.

Asta s-a întâmplat pe 1 iunie. De atunci, fetele de cinci și, respectiv, șase ani au fost duse la o altă familie care să aibă grijă de ele.

”Mi s-a dat dreptul să văd fetele în fiecare săptămână, două ore, în spațiul public. N-am voie să vorbesc românește cu fetele, n-am voie engleză, deci trebuie doar norvegiană. Exact ca cel mai mare criminal”, a mai spus ea.

Iar totul ar fi început de la niște zvonuri, cum că mama și-ar fi agresat fetele. Lucru pe care femeia îl neagă.

”Ar fi spus una din copile la școală că am bătut-o. 
N-am trimis copilele niciodată vinete la școală. Asta n-au cum să dovedească, sunt doar spusele copilului. Că, știți cum este, îi mai tragi de o ureche. La ei se face din țănțar armăsar”, susține mama fetelor.

”Orice fel de agresiune, oricât de mică a fost ea împotriva unui minor, deși nu discutăm despre cetățeni norvegieni, a fost catalogată ca fiind o porblemă și atunci copiii au fost despărțiți de la familiile lor. Deși discutăm despre un cetățean român, nu putem să intrevenim din România din punct de vedere juridic. Pe de o parte pentru că Norvegia nu face parte din UE. Pe de altă parte, minorii împreună cu familia sunt de multă vreme acolo”, explică avocatul Adrian Cuculiș.

Românca e disperată. A apelat deja la un avocat și speră să convingă autoritățile să-i dea copiii înapoi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ