Doi jurnalişti au fost ARESTAŢI. Motivul este ULUITOR

| 18 mai, 18:17

Doi jurnalişti englezi au fost arestaţi de autorităţile din Qatar după ce au început să investigheze situaţia muncitorilor pentru turneul final din 2020.

"Am fost invitaţi în Qatar de către prim-ministru pentru a vedea cu ochii noştri cum muncitorii din alte ţări au pare de cu totul alte condiţii decât în trecut. Dar în timp ce noi investigam acest lucru, am fost aruncaţi în închisoare pentru că ne-am făcut treaba", şi-a început povestirea unul dintre cei doi jurnalişti de la BBC, Mark Lobel.

Concret, Lobel şi colegul său au luat la pas locurile în care urmează să se joace turneul final din 2020, au intervievat muncitorii nepalezi şi au aflat că realitatea e cu totul alta decât cea prezentată pe hârtie de oficialii din Qatar. Urmăriţi de poliţie, au fost arestaţi în Doha, în drum spre un şantier de lucru, unde programaseră o altă serie de interviuri. Opt maşini albe i-au înconjurat pe cei doi jurnalişti, o duzină de poliţişti au ieşit din ele şi le-au interzis să scoată vreun cuvânt. Le-au luat aparatura jurnaliştilor britanici şi au fost interogaţi, separat: "Nu am fost acuzaţi de nimic în mod direct. În loc de asta, ne tot întrebau iar şi iar ce am făcut şi cu cine ne-am întâlnit", a povestit Mark Lobel.

În orele care au urmat, cei doi au aflat că fost urmăriţi la fiecare pas. Poze pe stradă, la cafenea, în autobuz, chiar şi la pisicina hotelului. Puţin după miezul-nopţii, au fost duşi în celule şi ameninţaţi că vor petrece patru zile acolo, pentru a se învăţa minte. Jurnaliştii au fost eliberaţi totuşi a doua zi, spre surprinderea lor: "Era ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Totuşi, am primit restricţie de părăsire a ţării, iar echipamentul nu ne-a fost dat înapoi". FIFA investighează acest caz.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ