Dominic Fritz: Sunt mâhnit de spectacolul politic pe care timişorenii sunt forţaţi să-l urmărească în aceste zile

| 23 oct, 20:37

Primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz, a reacționat printr-un mesaj pe Facebook după anunțul PNL Timiș că a semnat protocolul cu USR-PLUS, însă în document nu este menționată și împărțirea funcțiilor în CL și CJ, așa cum a cerut el. Fritz se declară ”mâhnit” de spectacolul politic din ultimele zile, de la Timişoara, și "constată cu mirare că PNL a dat deja drumul la postări sponsorizate pe Facebook despre acest conflict artificial".

 

După ce a aruncat în aer negocierile cu USR-PLUS pentru o majoritate în Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean, PNL Timiș a semnat vineri protocolul cu echipa primarului ales al Timișoarei, Dominic Fritz, însă în document nu este menționată și împărțirea funcțiilor în CL și CJ, așa cum a cerut primarul Fritz. El a primit de la liberali termen până luni să semneze documentul.
Dominic Fritz a reacționat printr-un mesaj pe Facebook în care subliniază că Nica a semnat protocolul în faţa jurnaliștilor, şi nu în faţa partenerilor de coaliţie şi spune că Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş nu sunt pe deplin funcţionale fără viceprimari şi vicepreşedinţi.
El anunță că va participa la ceremonia de învestire a lui Alin Nica, liderul PNL Timiș, în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Joi, întrebat dacă va participa la învestirea lui Nica, Fritz declara: ”Nu mi-am consultat agenda”.
Redăm integral mesajul lui Fritz:
"Azi am trecut pragul de 3 infectări la 1000 locuitori în Timișoara. Nu mai sunt locuri în spitale. De aici la un scenariu de creșteri exponențiale nu mai este mult.
Tocmai de aia sunt mâhnit de spectacolul politic pe care timișorenii sunt forțați să-l urmărească în aceste zile. Îmi pare rău de energia pe care o pierdem cu aceste joculețe.
Am înțeles că Alin Nica a semnat astăzi, în fața presei dar nu și în fața partenerilor, textul parteneriatului pe care l-am negociat în bună credință de o săptămână, ca să transformăm Timișoara și Timișul într-un pol european de inovație. Care conține decizia comună ”să constituim majorități din cele două formațiuni politice atât în Consiliul Local al Municipiului Timișoara, cât și în Consiliul Județean Timiș”.
Alin Nica refuză însă, din motive pe care nu le-am înțeles, să constituie aceste majorități nu doar pe hârtie, ci și în forurile politice pe care vrem să le conducem împreună. Funcțiile de vicepreședinți de Consiliul Județean si de viceprimari ai Timișoarei, după care spune că alergăm, trebuie să decurgă din votul cetățenilor din 27 septembrie. Instituțiile pe care le vom conduce amândoi nu sunt pe deplin funcționale fără vicepreședinți și viceprimari, prevăzuți de lege. Or aceste poziții trebuie validate de majorități, transparente și asumate. Nu puține au fost cazurile în care vechile partide au tranzacționat, pe ascuns, voturi pentru aceste funcții.
Nu vreau ca această practică să continue.
Acest ”parteneriat loial și cinstit pe patru ani”, așa cum e formulat în textul agreat, trebuie să se exprime în formarea unor majorități care să aleagă câte un viceprimar/vicepreședinte de la fiecare partener. Despre ce fel de parteneriat am vorbi altfel? E o înțelegere atât de firească că nu ne-a luat mult timp să clarificăm și agreem acest aspect în timpul negocierilor.
Restul e… nu știu. Dar constat cu mirare că PNL a dat deja drumul la postări sponsorizate pe Facebook despre acest conflict artificial.
Mă duc înapoi la muncă și aștept să particip mâine, în calitate de invitat și ca primar ales al Timișoarei, la prima ședință a Consiliului Județean și învestitura noului președinte al Consiliului Județean, Alin Nica".
Alin Nica va fi învestit în funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș sâmbătă dimineață, în timp ce preluarea mandatului de către Dominic Fritz întârzie, în urma unor contestații depuse în instanță.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ