Doroş (ANAF): În primele 4 luni, am încasat cu 1,6 miliarde de lei mai mult decât în ianuarie-aprilie 2015

| 17 mai, 12:25

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a încasat, în primele patru luni din acest an, venituri la bugetul de stat cu 1,6 miliarde de lei peste cele consemnate în perioada similară a anului 2015 şi a recuperat mai mult de trei sferturi din reducerea de TVA, atât cota generală, cât şi cota pentru produsele agroalimentare, a declarat, marţi, preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, într-o conferinţă pe teme economice.

"Pe primele patru luni ale anului 2016, am încasat cu 1,6 miliarde de lei mai mult decât în primele patru luni din 2015 în condiţii mai vitrege: TVA a scăzut cu 15 puncte procentuale la alimente şi cu patru puncte, cota generală. În plus, am recuperat trei sferturi din reducerea de TVA. În primele nouă zile din mai 2016, am încasat cu 770 de milioane de lei mai mult decât s-a încasat în primele nouă zile din mai 2015", a explicat Doroş. 

Potrivit acestuia, obiectivul ANAF vizează îmbunătăţirea relaţiei cu contribuabilii, astfel încât să se obţină bani mai mulţi prin dialogul cu plătitorii de taxe şi mai puţin prin măsuri intempestive. 

"Este un interes comun să avem la timp banii care ne trebuie", a mai spus preşedintele ANAF. 

În acelaşi timp, el speră ca, într-un orizont de timp rezonabil, de 1, 2 sau 3 ani, administraţia fiscală să devină o instituţie care oferă servicii contribuabililor.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ