Dosar incendiu Colectiv: Procurorii au terminat cercetarea la faţa locului şi au audiat 147 de persoane

| 06 noi, 20:03

Procurorii Parchetului General au finalizat vineri cercetarea la faţa locului în cadrul anchetei privind incendiul de la clubul Colectiv, fiind audiate în ultima săptămână 147 de persoane, martori şi persoane vătămate.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în baza autorizaţiilor emise de către instanţa de judecată, sub coordonarea procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se efectuează percheziţii în 7 locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Giurgiu.

Surse judiciare au declarat că percheziţiile sunt efectuate la sediul social din Bucureşti al firmei SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, responsabilă cu efectele pirotehnice din seara tragediei, precum şi la un depozit al acesteia din comuna Bucşani, judeţul Giurgiu.

De asemenea, sunt efectuate descinderi la domiciliile mai multor persoane - Daniela Niţă (patroana firmei de artificii), Cristian Niţă, Florin Beşcu, Adriana şi Marin Moise, Andreea Sîrbu.

Totodată, mai multe persoane vor fi aduse cu mandat la Parchetul General în vederea audierii lor în acest dosar.

Procurorii susţin că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi şi tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.

Cei trei administratori şi acţionari ai clubului - Paul Gancea, George Anastasescu şi Costin Mincu - au fost arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ