Dosarul "Loteria" amânat pentru 14 iunie

| 20 mai, 2013

Tribunalul Bucureşti a amânat luni, pentru 14 iunie, dosarul "Loteria", în care se judecă apelul omului de afaceri George Copos, condamnat pentru evaziune fiscală. George Copos a scăpat momentan şi de Dosarul Transferurilor, care a fost trimis spre rejudecare la Curtea de Apel.

Cererea de amânare a fost formulată de avocatul inculpatului Stelian Raţiu, care a spus că a luat legătura cu clientul său de-abia pe 17 mai şi nu a avut timp să-şi pregătească apărarea.

Ceilalţi avocaţi, cât şi procurorul de şedinţă, nu s-au opus acestei cereri, având în vedere că este necesară prezenţa lui Stelian Raţiu la proces, acesta nefiind audiat la judecarea pe fond a dosarului.

Magistraţii Tribunalului au admis luni şi cererea lui Corneliu-Liviu Popescu, unul dintre avocaţii lui Copos, de realizare a unor copii după notele grefierului de la termenul anterior pentru a fi studiate, existând unele dubii în privinţa concordanţei lor cu realitatea şedinţei de judecată.

Omul de afaceri George Copos a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, în dosarul Loteria I, în urma unei decizii luate de magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 la sfârşitul lunii ianuarie 2013.

De asemenea, instanţa a mai decis ca George Copos să aibă interdicţia pe o perioadă de cinci ani de a mai ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

În acelaşi dosar, Roza Gilio Giuzepe, Ioan Stelian Raţiu şi Nicolae Cristea (fost director al Loteriei Române) au primit câte patru ani de închisoare cu executare, iar Gabriel Rogoveanu trei ani de închisoare cu executare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ