Dosarul Loteria II în care sunt vizaţi Copos şi Camelia Voiculescu se amână pentru 24 septembrie

| 17 iul, 2014

Dosarul Loteria II. Tribunalul Bucureşti a amânat joi, pentru 24 septembrie, dezbaterile în dosarul Loteria II, în care sunt judecaţi omul de afaceri George Copos şi Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu.

Dosarul Loteria II.  La acest termen, instanţa a constat din nou că raportul de expertiză care trebuie întocmit în acest dosar nu a fost finalizat.

În consecinţă, instanţa a hotărât că experţii au termen până la 10 septembrie pentru a depune expertiza, în caz contrar ei vor fi amendaţi.


George Copos nu a fost adus în sala de judecată, el fiind încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de trei ani şi opt luni închisoare primită în dosarul transferurilor din fotbal.

Pe 29 decembrie 2008, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a 13 persoane în dosarul Loteria II, printre care se află George Copos, fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş şi Camelia Voiculescu.

Potrivit DNA, George Copos, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC 'Ana Electronic' SA Bucureşti, acţionar majoritar al SC 'Ana Grup' SA Bucureşti, este acuzat de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la infracţiunea de participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă; dezvăluirea de informaţii privilegiate şi recomandarea făcută altor persoane de a dobândi sau înstrăina instrumentele financiare la care se referă acele informaţii şi, respectiv, efectuarea, împreună cu alte persoane, în mod concertat, de operaţiuni de manipulare a pieţei.

Fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş, reprezentant al SC Grivco SA Bucureşti, este acuzat, potrivit procurorilor, de folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă, dezvăluirea de informaţii privilegiate şi recomandarea făcută altor persoane de a dobândi sau înstrăina instrumentele financiare la care se referă acele informaţii şi efectuarea, împreună cu alte persoane, în mod concertat, de operaţiuni de manipulare a pieţei.

În acelaşi dosar, Camelia Voiculescu, acţionând în calitate de persoană fizică, a fost trimisă în judecată pentru folosirea unor informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă şi efectuarea, împreună cu alte persoane, în mod concertat, de operaţiuni de manipulare a pieţei.

Potrivit rechizitoriului, cu concursul inculpaţilor, s-a realizat conversia ilegală în acţiuni SC 'Fast Service Electronica' SA Bucureşti, la un raport de conversie de 6,71 ori mai mic decât cel rezultat din luarea în calcul a valorii comerciale reale a acestora, a unei creanţe fictive în valoare de aproximativ 550.000 de lei a SC 'Ana Electronic' SA Bucureşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 iul, 2014
Liviu
Amânări peste amânări, dosare tipice pentru Băsescu!
18 iul, 2014
Costin
.
Copos este singurul vinovat in acest dosar. Camelia Voiculescu nu are nici un fel de implicare.
18 iul, 2014
mihu
.
Ma indoiesc ca voiculeasca are vreo legatura cu acest proces.
18 iul, 2014
kiaburu
vvvvvvvvv
ma intreb oare cat mai puteti sa mintiti ???????se vede clar ca luati notite de la cotroceni
18 iul, 2014
pixel
-----------
nu stiu ce surse aveti voi si cat de credibile sunt. insa nu cred ca dna voiculescu are vreo legatura cu afacerile dlui copos

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ