Dosarul Referendumul: Liviu Dragnea așteptat la al doilea termen din dosar

| 06 dec, 2013

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă vineri dosarul în care vicepremierul Liviu Dragnea este acuzat, alături de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat anul trecut pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Dragnea nu s-a prezentat la primul termen, din 15 noiembrie, el fiind reprezentat de un avocat. 

Mai mulţi preşedinţi de secţii de votare, inculpaţi în dosar, au solicitat în sala de judecată amânarea cauzei deoarece nu au reuşit să îşi angajeze un avocat. 

Judecătorii au fost de acord, însă le-au atras atenţia că nu vor mai accepta în viitor amânarea dosarului pe acest motiv. În plus, magistraţii le-au spus avocaţilor că la ÎCCJ acest dosar poate fi consultat într-o sală specială, iar la Baroul Bucureşti a fost trimis un CD cu rechizitoriul întocmit de procurori.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ