Două avioane străine, interceptate în România

| 31 iul, 2013

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat că aproape zilnic avioane neautorizate au fost interceptate în România, ulltimul incident de acest gen având loc noaptea trecută. Astfel, a adăugat el, este necesară achiziţionarea de avioane F 16.

"Să ştiţi că este foarte necesar să achiziţionăm avioanele pentru că aproape zilnic spaţiul aerian al ţării este forţat, probabil n-ar trebui să vă spun asta, de avioane care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol şi în acel moment suntem nevoiţi să ridicăm în aer avioanele de vânătoare cu procedurile de somare pentru că acele avioane să iasă din spaţiul de survol al ţării", a declarat, astăzi, ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Incidentele au loc "destul de des" şi se folosesc, în momentul de faţă, de MIG-urile din dotare. "Ieri noapte s-a întâmplat ultima oară, sunt detalii care nu pot fi făcute publice. Sunt tot felul de situaţii când noi, pe procedurile internaţionale şi europene pe care le avem pe această speţă, acţionăm, dar nu vă pot spune dacă am acţionat în forţă", a declarat ministrul Mircea Duşa.

"S-a executat o misiune standard de însoţire a avioanelor în afara spaţiului aerian al României. Pentru siguranţa spaţiului aerian al ţării, faţă de ameninţări sau avioane care nu se identifică, e necesar să achiziţionam avioane multirol", a subliniat Duşa.

Minstrul Apărării a participat, astăzi, în Piaţa "Vasile Milea" din Piteşti, la festivitatea de acordare a primului grad de maistru militari şi subofiţer al promoţiei "Aurel Vlaicu 100" a Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Basarab I.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ