Este de necrezut aşa ceva. Ciorbele făcute în casă ne îmbolnăvesc

| 16 iun, 2014

Nici apa de băut nu mai este sănătoasă. Din păcate, aceasta poate provoca probleme de sănătate, potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Conform acestuia, apa de la robinet are o calitate variabilă, însă clorinarea o face periculoasă pentru consumul uman.

O ciorbă făcută-n casă poate să creeze probleme de sănătate. Şi asta din cauza apei cu clor, susţine directorul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Gheorghe Mencinicopschi. Acesta explică faptul că adăugarea de clor în apă nu este cea mai fericită metodă de a inactiva contaminanţii biologici, pentru că o parte din clor se evaporă, iar altă parte se transformă în trihalometani. Aceşti compuşi chimici produc disfuncţii ale tiroidei şi chiar sunt incriminaţi ca agenţi cancerigeni.

“De aceea nu ar trebui să facem mâncare, nici ceai şi nimic cu apă cu clor!”, explică prof. dr. Mencinicopschi. În urma studiilor făcute la ICA în decursul anilor, s-a constatat că în România există ape din surse geologice extrem de bune, care depăşesc calităţile unor branduri celebre de apă din lume. Apa din zona Herculane, Covasna, Malnaş sau Borsec e excepţională. La ICA se pot face la comandă şi contra cost şi analize privind calitatea apei pe care o beţi sau o folosiţi acasă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 iun, 2014
ivan
o sa vada acest bosorog cind va ajunge la puscarie ce o sa crape in el
16 iun, 2014
ovidiu
ARZI IN INFERN IUDEU ,JIDAN BLESTEMAT

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ